Nieuws over Interviews en columns
/ 18 dec 2017 / Interviews en columns

Hoofd jeugdopleiding Barry Tjeertes en EDO na het seizoen uit elkaar

Hoofd jeugdopleidingen Barry Tjeertes en zijn club HFC EDO zijn er niet uitgekomen voor volgend seizoen. De club en Tjeertes wilden erg graag met elkaar door, maar de financiële situatie van de 1e klasser laat het niet meer toe om te voldoen aan de huidige vergoeding die Tjeertes de afgelopen seizoenen heeft ontvangen. Spijtig voor beide partijen, maar een logisch gevolg. 

HFC EDO laat op de officiële website van de club weten dat zij zeer erkentelijk zijn voor wat Tjeertes de afgelopen jaren voor inbreng heeft gehad voor de club. Zij zien, net als vele anderen, een mooie toekomst voor Tjeertes in de top van het amateurvoetbal voor hem weggelegd en wellicht dat hij in het betaalde voetbal zijn stappen zal maken.

Het bestuur van HFC EDO had liever gezien dat er wel overeenstemming was bereikt over nieuwe functievoorwaarden maar het grootste knelpunt was de aanpassing in de beloning. Tjeertes wilde vanzelfsprekend vasthouden aan de beloningsafspraken uit het verleden, waarvoor HFC EDO dan ook alle begrip opbrengt, maar het bestuur daarentegen wilde een aanpassing omdat een dergelijke beloning in de hun ogen niet overeenkomt met de functie hoofd jeugdopleidingen. De voorkeur van het nieuwe bestuur voor het voeren van een verantwoord economisch beleid heeft hierbij de doorslag gegeven.

In de afgelopen jaren heeft EDO een buitengewone financiële inspanning verricht om de aanstelling en het functioneren van Tjeertes bij de club mogelijk te maken. Dit was nodig om het sportieve deel van de vereniging terug te brengen naar het niveau dat past bij HFC EDO. Tjeertes heeft volgens HFC EDO op dat vlak dan ook uitstekend werk verricht en is de investering in ruime mate waard gebleken.

Tjeertes zelf vind het jammer dat hij zijn werk bij HFC EDO niet voort kan zetten maar heeft begrip voor de financiële situatie bij de club. Hij had graag door gegaan maar wel op minimaal de zelfde basis als de afgelopen seizoenen. Als dat niet meer gaat dan zullen we beide onze eigen weg moeten volgen. Wat Tjeertes vanaf volgend seizoen gaat doen buiten het scouten voor AZ en het begeleiden van spelers heeft hij nog niet bekend gemaakt. “Ik heb een aantal opties in beraad en daar zal ik spoedig over naar buiten treden. Maar eerst moet ik voor mezelf de knoop doorhakken.”

Tjeertes is een groot talent in het scouten van jeugdig voetbaltalent en ze de juiste focus bij te brengen. Tjeertes is tevens bij machte spelers en trainers op de juiste manier te begeleiden zodat zij binnen afzienbare tijd een stap verder kunnen maken in hun carriere. Dit heeft Tjeertes de afgelopen jaren al laten zien door tientallen spelers onder te brengen bij een BVO of als ze net uit een jeugdelftal komen te laten spelen in de Tweede of Derde Divisie, in de top van de amateurs dus. Zowel spelers als trainers spreken vol lof over de markante jonge scout, trainer en spelersbegeleider.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws