WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

IFAB scherpt spelregels aan

Barry Joren / Nieuws / 1 jaar geleden

De International Football Association Board, de organisatie die zich bezighoudt met de internationale regels van het voetbalspel, heeft afgelopen zaterdag in een bijeenkomst in Aberdeen (Schotland) vier spelregelwijzigingen bekend gemaakt.

1. Een doelpunt gemaakt met hand of arm ,zelfs indien per ongeluk gemaakt dan wel een kans ontstaan na hands is niet meer toegestaan. Dit moet meer duidelijkheid geven over de vraag wat wel of geen hands is.

2. Spelers van een partij die een vrije trap krijgt mogen niet meer plaatsnemen in dat muurtje, met name om de verdedigende spelers in dat muurtje te hinderen. Zij moeten minimaal 1 meter bij dat muurtje vandaan blijven.

3. Spelers die gewisseld gaan worden moeten het veld voortaan via de kortste route verlaten en niet , zoals tot nu, via de middenlijn. Dit om tijdrekken te voorkomen.

4. Bij een doeltrap hoeft de bal het strafschopgebied niet meer eerst te verlaten voor deze verder gespeeld mag worden. Zodra de bal is gespeeld is deze ook daadwerkelijk weer in het spel. Dit voorkomt het bewust te zacht wegspelen of expres te vroeg aanraken door verdedigende partij, met name bij een voorsprong om tijd te rekken of een eigen fout te neutraliseren.

De bovengenoemde spelregels worden vanaf het komende seizoen van kracht, zo heeft de organisatie uit Zurich bepaald.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!