WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

IJsselmeervogels verliest van HHC Hardenberg en laat AFC weglopen

Barry / Tweede divisie / 2 maanden geleden

IJsselmeervogels heeft vanmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om de titel op het hoogste amateurniveau. Op de rooie kant van sportpark de Westmaat gingen zij met 1-2 onderuit tegen angstgegner HHC Hardenberg. Koploper AFC wist vanmiddag wel te winnen van rode lantaarndrager BVV Barendrecht, waardoor het gat met nog 5 wedstrijden te gaan nu is opgelopen naar 5 punten. 

In de rust zag het er allemaal nog rooskleurig uit voor de rooien uit Spakenburg. Met een 1-0 voorsprong uit een vrije trap van Mike van de Laar in de 42e minuut leek het allemaal te verlopen zoals gehoopt. Er waren kansen over en weer geweest, maar alleen van de Laar wist het net te vinden. Gouriye had voor HHC zijn vizier nog niet op scherp staan en onder meer Danny van de Meiracker mistte een flinke kans door op de lat te koppen.

In de 72e minuut kwam HHC Hardenberg op gelijke hoogte toen Rob van der Leij met een schot Jaimy Schaap wist te verschalken, maar 6 minuten later leek het geluk van IJsselmeervogels weer terug te keren. Immers moest Ashwin Manuhutu met een tweede gele kaart op zak vroegtijdig douchen waardoor de ploeg van Gert Jan Karsten het laatste deel van de wedstrijd met 10 man verder moest. Echter pakte het anders uit. Op het moment dat IJsselmeervogels drukte was er een uitbraak van HHC Hardenberg en mocht Rick Hemmink de bal afvuren. Deze inzet werd nog gekeerd, maar Rens Benthem was alert en schoot in de rebound wel raak. 1-2

Duur puntverlies dus van IJsselmeervogels dat het nu niet meer in eigen hand heeft. De rooien moeten hopen dat AFC de aankomende 4 wedstrijden ergens nog punten laat liggen om in de laatste wedstrijd in een directe confrontatie toch de titel nog binnen te kunnen slepen.

AFC won vanmiddag met 3-0 van BVV Barendrecht door doelpunten van Kenny en Yordi Teijsse en Raily Ignacio.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!