WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

IJsselmeervogels wint spektakelstuk in Amsterdam bij koploper AFC

Barry / Tweede divisie / 5 maanden geleden

Het was een waar spektakel vanmiddag in Amsterdam op Sportpark Goed Genoeg. In een zinderende wedstrijd was het IJsselmeervogels dat na 90 minuten en wat blessuretijd aan het langste eind trok en daarmee koploper AFC met lege handen liet staan. De sfeer was uitstekend in Amsterdam. Confetti, zingend publiek, volle tribunes en door AFC Amsterdam geregeld vuurwerk vooraf.

Al binnen een halve minuut was er een grote kans op te tekenen voor de Rooien uit Spakenburg. Een voorzet van Maikel de Harder leidde een grote mogelijkheid in voor Felitciano Zschusschen maar hij maaide volledig over de bal waardoor deze grote kans op niets uit liep. Toch was dit het eerste plaagstootje aan het adres van de ploeg van Ulrich Landvreugd. Echter richtte zijn ploeg zich direct op en het publiek kon zich in het vervolg van de wedstrijd opmaken voor een zinderende partij voetbal waarin strijd, technische hoogstandjes en doelpunten de boventoon voerde.

Was het altijd best? Nee, zeker niet. Vooral bij IJsselmeervogels waren zowel Zschusschen als Carmelia, vooral de eerste helft, de zwakke schakels. Slordige fouten, te laag tempo en misverstanden tussen beide spelers waren soms pijnlijk om te zien.  Mede door de rugdekking die Ted Verdonkschot blijkbaar aan zijn team had meegegeven hield de IJsselmeervogels verdediging stand. De Vogels trainer speelde met 4 verdedigers en twee verdedigende middenvelders in de naam van Eef van Riel en Gillian Justiana daarvoor. Met Van Leijenhorst centraal die vandaag erg sterk was kwamen zowel Yordy Teijsse als Raily Ignacio nauwelijks in hun eigen spel.

Daarom was het in de 6e minuut Kenny Teijsse die het maar uit de tweede lijn probeerde en bijna met succes. Zijn vlammende schot inclusief dwarrel kon maar ternauwernood door doelman Schaap over de deklat getikt worden. Op het kwartier spelen werd de score geopend. Mike van de Laar kwam op over de rechtervleugel en zag Danny van de Meiracker volledig vrij staan op de rand van het 16 meter gebied. Van de Meiracker nam de bal aan en schoof hem met een droog schot in de verre hoek achter Patrick Zonneveld. Een paar minuten na de 0-1 was er ook nog een aardige mogelijkheid voor de aangever van het openingsdoelpunt, maar zijn schot ging voorlangs.

In de 24e minuut kwam AFC op gelijke hoogte. Ignacio bewaarde de rust, gaf de bal mee op Fouad Belarbi die fraai laag voorgaf. De bal kwam precies voor de voeten van Milan Hoek die koel afrondde, 1-1. Na de gelijkmaker waren er voor rust alleen nog schoten van Danny van den Meiracker en Kenny Teijsse te melden. Het schot van Van den Meiracker kon maar net door doelman Zonneveld naast het doel getikt worden en het schot van Teijsse vloog voor het doel van Jaimy Schaap langs waardoor er met een 1-1 stand op het bord aan de thee werd gegaan. Een stand die recht deed aan een gelijkwaardige eerste helft.

Ook in de tweede helft werd het veelvuldig op het middenveld uitgevochten. Zodra er een uitbraak leek te komen stonden beide ploegen weer uitstekend in de organisatie. Zowel bij IJsselmeervogels als bij AFC stond het compact. AFC stond wat aanvallender ingesteld, iets dat met de selectie die Landvreugd tot zijn beschikking heeft ook niet vreemd te noemen is, maar bij elk balverlies werkte iedereen mee. Zelfs Ignacio droeg zijn steentje bij als er een omschakeling dreigde van IJsselmeervogels. Op het uur spelen kwam Robbert Olijfveld in het veld voor Zschusschen, en dat bracht iets meer diepgang in de formatie van Ted Verdonkschot. Deze diepgang betaalde zich eigenlijk direct uit met een testje voor Zonneveld op een schot(je) van Olijfveld, echter was het de Amsterdamse goalie die simpel kon rapen. 6 minuten later probeerde Danny van den Meiracker Maikel de Harder met een subtiel passje vrij voor Zonneveld te zetten. Echter was Zonneveld, mede door het natte veld eerder bij de bal dan de Harder waardoor ook deze mogelijkheid niet in een doelpunt omgezet kon worden.

5 minuten later was het Grootfaam van AFC die even niet alert was en niet mee verdedigde waardoor Mike van de Laar op kon stomen en met een steekpassje op zichzelf voorbijging aan een AFC verdediger die niets anders meer kon dan de sliding inzetten. Echter deed de AFC speler dit onrechtmatig waardoor de arbiter resoluut naar de stip wees. Danny van den Meiracker posteerde zich achter de bal, bleef koel en gaf Zonneveld het nakijken, 1-2.

Echter was het 4 minuten later alweer gelijk. Landvreugd haalde Moiz da Silva en Milan Hoek naar de kant en daarvoor in de plaats kwamen Tim Linthorst en Matthijs Jesse in het veld. Dat resulteerde door de omzettingen direct in dreiging en een doelpunt. De technisch uitstekend spelende Grootfaam had een werkelijk fantastisch indraaiende  voorzet in zijn been die precies landde op het hoofd van Kenny Teijsse. Met de kracht waarmee Teijsse zijn hoofd tegen deze bal zette was keeper Schaap volkomen kansloos. Een weergaloos mooi doelpunt betekende dat de toch wel terechte 2-2 op het bord kwam te staan.

Na deze gelijkmaker brak er een laatste fase los waar alles in zat. Strijd, passie en vooral de wil om te winnen van beide kanten. Dat ook IJsselmeervogels er met de volle buit vandoor wilde gaan bleek wel toen trainer Verdonkschot 4 minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd Maurice de Ruiter in liet vallen. De speler kwam deze transferperiode naar de rooien uit Spakenburg door een voorlopige spelersruil. Moro van IJsselmeervogels naar DVS’33 en de Ruiter de omgekeerde weg. En deze wissel werd beloond. De Ruiter stond koud in het veld toen hij al een rush maakte die uiteindelijk op niets uitliep, maar de toon was gezet Drie minuten in blessuretijd kreeg de Ruiter de bal aangespeeld, passeerde een AFC speler en stond plots een op een met Zonneveld. In de loop tikte de Ruiter de bal iets voor zich uit en over wat er toen gebeurde was er veel onenigheid…. Zonneveld gleed naar de bal, de Ruiter tikte de bal nog aan, passeerde de doelman en ging neer…… Raakte Zonneveld de Ruiter of niet? In dit geval wees de scheidsrechter naar de stip en zo was er de tweede penalty van de wedstrijd op te tekenen. Iets waar vooral iedereen die AFC een warm hart toedraagt het absoluut niet mee eens was.

Toen gebeurde er iets wat alleen de grote jongens doen. Waar iedereen zou denken dat spits Danny van den Meiracker achter de bal zou gaan staan om zijn derde van de middag binnen te gaan schieten, wees hij naar de debuterende Maurice de Ruiter en zei dat hij hem moest gaan nemen. De Ruiter ging achter de bal staan, bleef koel en zette de eindstand op het bord van 2-3. Een zeer belangrijke overwinning voor IJsselmeervogels waardoor zij nog maar slechts 2 punten achter staan op de tegenstander van vandaag. Daar komt ook nog eens bij dat concurrent VV Katwijk in eigen huis 3 punten heeft laten liggen tegen Koninklijke HFC waardoor de rooien ook 4 punten los staan van de nummer 3 van de Tweede Divisie.

IJsselmeervogels doet uitstekende zaken. En AFC zal zijn wonden gaan likken en zullen zich gaan richten op volgende week waar er weer een zware klus staat te wachten.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!