WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

IJsselmeervogels zakt op ranglijst Tweede Divisie

Barry / Tweede divisie / 6 maanden geleden

IJsselmeervogels heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen door in eigen huis met 1-2 te verliezen van GVVV. 

IJsselmeervogels – GVVV 1-2

De nummer twee van de Tweede Divisie, tot vanmiddag, IJsselmeervogels had een lastige middag op de eigen Westmaat. De Rooien kwamen in een spectaculaire openingsfase, waarin GVVV tot twee maal toe dicht bij de 0-1 was geweest, in de 5e minuut op voorsprong door een echt spitsendoelpunt van Danny van den Meiracker. Op een voorzet van de rechterkant van Van Riel kopte hij al duikend de bal in de hoek.

In de 11e minuut ging Kevin van Diermen de fout in waar oud-speler speler van IJsselmeervogels, Sherwin Grot, gretig van profiteerde en de gelijkmaker op het bord zette door Jaimy Schaap, de minst gepasseerde doelman van de Tweede divisie te verschalken. Vier minuten later leek het erop dat Olijfveld IJsselmeervogels weer op voorsprong bracht. Echter was het de arbitrage dat niet met zekerheid kon of durfde te stellen dat de bal de lijn gepasseerd was, dus werd er doorgespeeld. Ook op later vertoonde beelden is het niet met zekerheid te zeggen, maar naar mening van velen had het doelpunt toegekend moeten worden. Weer twee minuten later (17e) moest doelman Jansen ingrijpen op een poging van Mike van Laar en uit de rebound was het Maikel de Harder die de lat raakte en GVVV goed weg kwam.

In de 71e minuut kwam GVVV op basis van de tweede helft verdiend op voorsprong toen een vrije trap door Rodny Hofman in de korte hoek werd gekruld. Een voorsprong die GVVV niet meer uit handen gaf en daardoor de 3 punten mee terug naar Veenendaal nam.

Trainer Ted Verdonkschot van IJsselmeervogels was duidelijk na de wedstrijd voor de camera’s van Fox Sports: “De tweede helft was een schandalige vertoning van onze kant. Veel lopen met de bal en doen alsof je de beste bent. Maar als je in een wat mindere fase zit zoals nu het geval is, en dat kan altijd gebeuren in een seizoen, dan moet je simpel spelen.” 

Door het verlies zakt IJsselmeervogels van plaats 2 naar plaats 4 op de ranglijst en kan AFC vandaag, mochten zij winnen in eigen huis van Jong Vitesse, uitlopen naar een verschil van 7 punten.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!