Nieuws over 3e divisie zaterdag
/ 13 mrt 2018 / 3e divisie zaterdag

Interview Richard Plug (ODIN'59) over terugkeer Eelke de Graaf en meer!!

Foto: Eelke de Graaf als speler van het jaar bij Odin’59. Prijs uitgereikt door trainer Richard Plug.

Na een avontuur van één seizoen in de Tweede divisie bij AFC Amsterdam keert Eelke de Graaf terug bij Odin’59. De voorgaande seizoenen was de Graaf een belangrijke factor in de Heemskerkse equipe van trainer Richard Plug en die is dan ook zeer content dat De Graaf heeft gekozen om bij Odin’59 terug te keren. Verder spraken we hem over de verlenging van zijn contract en zijn ambities: 

Goedemiddag Richard. Wij hebben begrepen dat Eelke de Graaf volgend seizoen weer terugkomt naar ODIN’59. Je was op zoek naar een aanvallende versterking voor het volgende seizoen. Na het vorige seizoen waarin je via de nacompetitie handhaafde in de Derde Divisie zaterdag respecteerde je de keus van Eelke om het een stapje hoger te proberen in de Tweede Divisie bij AFC maar baalde je er natuurlijk wel van. Nu komt hij terug, dat moet je goed doen? 

“Nou, ik baalde er niet van hoor. Zijn vertrek was weliswaar een aderlating maar naast dat ik vind dat je als trainer je stinkende best moet doen voor een club waar je bij werkt en het maximale halen uit een spelersgroep, vind ik het afleveren van een speler aan een hoger niveau, samen met het smeden van een eenheid, nog het leukste van het trainersvak. Het mag duidelijk zijn dat ik blij ben met zijn terugkeer. Niet alleen als voetballer maar ook als persoon. Dat hij terugkomt zegt wat over mij maar vooral over Odin’59 en mijn spelersgroep. Aan de andere kant vind ik het doodzonde dat het bij AFC niet gelukt is met Eelke terwijl hij alle kwaliteiten heeft om het wel te redden. Helaas ben je soms als speler ook afhankelijk van je trainer, ploeggenoten en visie van de Technische Commissie.”

Jij zegt wel eens dat je met het budget dat ter beschikking staat bij Odin’59 je eigenlijk alleen kan vissen in een vijver van regionale clubs. Dat je moet zoeken naar spelers die nu uitkomen op een lager niveau. Wordt je daar niet eens gek van?

“Ja en nee. De beperkte middelen, of zeg maar gerust geen middelen, maken je creatiever en dagen je ook wel uit. Ik was zelf een creatieve voetballer en heb als trainer altijd 1:4:3:3 gespeeld met opkomende backs, een inschuivende libero en creatieve buitenspelers. Als ik dat nu zou doen terwijl de tegenstander bijna op iedere positie een betere speler heeft, dan bungel je kansloos onderaan. Dus dat vergt wat realiteitszin, creativiteit en teamspirit, Ik denk dat dat goed bij mij past. We staan 12 plekken hoger dan onze begroting, winnen twee keer van Spakenburg en ik zie regelmatig een teamselfie van Barry van Dijk. Dat is toch geweldig!! En de tegenstander zich maar ergeren aan onze bus die geparkeerd staat. Nou, het is wel de enige bus die van 0 naar 100 optrekt binnen de 10 seconden, hahaha. Maar laten we wel wezen, ik kan enorm genieten van de Bakkenessen (DOVO) de De Ruyters (DVS’33) en zoals vorig seizoen de van Eeuwijks (Lisse) en Jongeneelen (Rijnsburgse Boys) van deze afdeling hoor. Alleen zijn dit soort jongens voor ons gewoon niet haalbaar, Helaas.”

Inmiddels is bekend geworden dat je je contract hebt verlengd en je volgend seizoen weer aan het roer staat in Heemskerk.  Je doet het uitstekend bij Odin’59. Je werd kampioen in de Hoofdklasse, vorig seizoen handhaafde je in de Derde Divisie met daarin nogal wat grote clubs zoals Quick Boys, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en IJsselmeervogels. En dit seizoen gaat het, vooral na de winterstop, gewoonweg fantastisch. Je won, zoals je net al zei, zelfs twee keer van koploper Spakenburg. Zijn er geen andere clubs die bij je aan de bel hebben getrokken? Ik weet dat je nogal bescheiden bent, maar met het beschikbare budget, en dat zeg ik met alle respect, doe je het gewoon fantastisch op dit niveau. Dat zal de ‘grote’ clubs toch ook op moeten vallen?

“Nee, niet echt. Nou was al vrij snel bekend dat ik bij ODIN’59 bij had getekend, maar daarvoor is er inderdaad geen club geweest die geïnformeerd heeft. Nou maakt dat me ook niet zoveel uit hoor. Ik kijk liever naar wat ik wel heb. Ik ben respectievelijk 8 jaar, 4 jaar en straks het 4e jaar bij ODIN’59 bij drie clubs werkzaam geweest. Dat zegt mij veel en daar ben ik ongelooflijk trots op! Ook bij mijn aanstelling bij Odin’59 werd er gezegd “trainertje uit de 1e klasse.” Nou het is al 3 jaar lang geweldig wat mijn jongens presteren. Kampioen, handhaving in de Derde Divisie tegen over Ter Leede en Achilles Veen, en nu waarschijnlijk rechtstreekse handhaving. Wat de grote clubs betreft… we staan nu tijdelijk 5e in de zaterdag Derde Divisie. Daarmee zijn we de 25e amateurclub van Nederland. Zelfs de 20e omdat de zondag Derde Divisie aanmerkelijk zwakker is, en daar ben ik dan maar mooi trainer van. Maar natuurlijk…. ik begrijp wat je bedoeld. Er zijn clubs die zijn zo mooi en hebben zoveel publiek dat je daar best trainer van zou willen zijn, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Maar of die clubs op een Richard Plug zitten te wachten…. Alhoewel, zeker in Spakenburg zouden ze me nu wel moeten kennen. Niet alleen omdat we die Blauwen 2x geklopt hebben en vorig seizoen ook de Rooien, maar ook omdat ik dit jaar voor het eerst sinds 10 jaar naar de tribune werd verwezen (overigens ten onrechte) door scheidsrechter Roeleveld om vervolgens een hele leuke middag te hebben met een paar die-hard supporters van Spakenburg. Ik ben er van het weekend nog geweest en ga er dondermiddag even lunchen nu ik sinds kort een beetje “verkering” heb met een Blauwe vrouw. Ssst, zij durft er nog niet voor uit te komen. hahahahaha”

Mooi man, leuk!! En tot slot Richard… Wat is de bedoeling voor het volgende seizoen? Ben je nog op zoek naar versterking?

“Jazeker. Ik zoek nog een creatieve en snelle aanvaller. Een beetje een dribbelaar, een pingelaar. Een die de actie maakt en zijn tegenstander kan passeren. Een echte verdediger ben ik nog naar op zoek en een doelman die de strijd aan zal moeten gaan met Barry van Dijk en Mike van Vliet. Verder is de selectie aardig op orde, maar als ik weer een pareltje zie spelen in een lagere klasse die ik goed zou kunnen gebruiken dan zal ik daar zeker mijn best voor doen om hem naar ODIN’59 te halen hoor. Daar komt natuurlijk bij dat spelers die iets uit de gratie ,in bijvoorbeeld de Tweede Divisie bij hun club, zijn geraakt maar wel het talent hebben, zich via ODIN’59 wel weer in de kijker kunnen spelen op dit niveau. De kansen liggen er als je goed genoeg bent.”

Richard, mag ik je hartelijk danken voor je openhartigheid en ik wil je heel veel succes wensen in de rest van dit seizoen en uiteraard ook voor het volgende jaar.

“Ook jij bedankt en succes met je website.”

Barry Joren Voetbalprof.com

 

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws