Nieuws over Divisies
/ 08 sep 2017 / Divisies

IS DIT MISSCHIEN HET EINDE VAN DE NEDERLANDSE VOETBALPIRAMIDE?

De KNVB heeft per brief aan de tweededivisieclubs laten weten dat er in januari opnieuw wordt gekeken naar de voorwaarden voor promotie naar de Jupiler League. Met de clubs die in de winterstop kans maken op het kampioenschap, gaat de voetbalbond in januari om de tafel om te kijken of het verantwoord is dat zij bij een eventuele titel promoveren. De KNVB heeft hiertoe besloten vanwege de grote bezwaren bij de clubs tegen verplichte promotie, zo staat op de officiële website van Tweede divisionist Rijnsburgse Boys geschreven. 

De promotieplicht blijft in principe gelden, tenzij het bijvoorbeeld om financiële redenen onverantwoord is om de stap naar het betaalde voetbal te zetten. Promotie mag niet tot gevolg hebben dat het voortbestaan van de clubs of een goed verloop van de competitie in de eerste divisie in gevaar komt, heeft de KNVB laten weten. Uiterlijk eind april beslist de bond of de kampioen van de tweede divisie promoveert naar de Jupiler League. Als de kampioen afziet van promotie, promoveert er geen andere tweededivisionist in zijn plaats.

Is dit de doodsteek voor de Nederlandse voetbalpiramide of wordt het geaccepteerd dat het ene jaar wel een club degradeert uit de Jupiler League en het volgende jaar misschien niet? Afgelopen degradeerde Achilles’29 van het één na hoogste niveau. 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws