WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jack Tuyp hangt definitief zijn schoenen aan de wilgen

Barry / Binnenland / 2 jaar geleden

Jack Tuyp hangt zijn schoenen aan de wilgen, zo heeft hij voetbalprof.com verteld in een reactie na het per direct opstappen bij ASV De Dijk. De 34-jarige oud-prof nam in september 2017 al afscheid van het profvoetbal waarin hij een glansrijke carriere heeft gehad. 

Jack Tuyp, een flamboyante 1.86 m lange spits die altijd goed was voor een groot aantal doelpunten. Tuyp speelde voor hij gisteravond definitief zijn schoenen aan de wilgen hing bij FC Volendam, FC Groningen, weer FC Volendam, Ferencváros, Helmond Sport en sloot zijn profcarriere af bij andermaal FC Volendam waarna hij met plezier af wilde bouwen bij ASV De Dijk.

Dit seizoen werd niet wat hij ervan verwachtte. De spits kwam naar ASV De Dijk na het kampioenschap in de Derde Divisie zondag en ging met grote ambitie en voldoende kwaliteit het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie in, het hoogste amateurniveau in ons land. Echter namen de ambities, en in elk geval de mogelijkheden, vlak voor de winterstop af bij ASV De Dijk na het opstappen van de hoofdsponsor van de club, Heino Braspenning. Wat er daarna allemaal is gebeurt in Amsterdam was voor Tuyp aanleiding om zich te beraden over het beëindigen van zijn voetbal carriere. Nadat maandagavond ook trainer Jochem Twisker nog werd ontslagen was de maat vol voor de spits en besloot hij om dinsdagavond zijn schoenen definitief aan de wilgen te hangen.

In een reactie aan voetbalprof.com liet Jack Tuyp weten: “Door alles wat er de afgelopen maanden is gebeurt is bij mij het plezier verdwenen. Ik heb niet de motivatie om het seizoen af te maken. Het is daarom voor iedereen het beste om per direct te stoppen.”

Op de vraag of hij nog gaat uitkijken naar een andere club of dat hij hiermee zijn schoenen echt voor altijd aan de wilgen hangt en zich op andere zaken gaat richten vertelde Tuyp: “Ik stop helemaal. Ik ben sinds 1 januari 40 uur per week aan het werk bij FC Volendam en daar ga ik vanaf nu mijn aandacht volledig op richten.”

Wij danken Jack Tuyp voor zijn bijdrage aan het Nederlands voetbal en wensen hem uiteraard heel erg veel succes met zijn maatschappelijke carriere. 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!