WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jayson Halman van Rijnsburgse Boys naar ODIN’59

Barry / Amateurs / 1 jaar geleden

De selectie voor komend seizoen is zo goed als compleet. Deze week legde ODIN’59 de 21 jarige aanvaller Jayson Halman vast. De getalenteerde spits die pas op 14 jarige leeftijd begon met voetballen komt over van tweede divisionist Rijnsburgse Boys.

Jayson begon zijn voetbalcarrière pas laat op 14 jarige leeftijd bij 4e klasser Zuidoost-United uit Amsterdam-Zuid. Hij heeft daar wel een goede verklaring voor  “Als ik eerlijk moet zijn.. ik had nooit echt gewoon vervoer om naar voetbalclubs te gaan. Mijn ouders waren elke dag bezig met werken en ja ik speelde gewoon eerder op straat dan bij een club”. Jayson is half Nigeriaan en half Arubaan, geboren in De Amsterdamse Bijlmer. En sloot zich twee jaar na zijn eerste kennismaking met het voetbal bij Zuidoost-United aan bij Zeeburgia JO17 waar zijn talent al heel snel duidelijk werd. Onder andere FC Groningen, PEC Zwolle en PSV toonden interesse, “Maar uiteindelijk heb ik gekozen voor NEC/Top Oss, omdat ik dacht dat ik daar het snelste zou doorbreken”.

Jayson ging van de ene op de andere dag van twee keer per week- naar zes keer per week trainen wat hem behoorlijk opbrak en hij raakte ook nog geblesseerd, waardoor hij zo’n maand of vier niet inzetbaar was. Het gevolg was dat hij niet veel van zichzelf kon laten zien. Daarnaast was er weinig vertrouwen in de jongeling dus ging hij na een jaar terug naar Zeeburgia JO19. In 2015 debuteerde hij in het eerste van Zeeburgia. Hij voetbalde nog zes maanden bij Dundee United in Schotland maar ook daar kon hij niet slagen.

Halman vervolgde zijn loopbaan bij Rijnsburgse Boys waar hij nu inmiddels twee seizoenen actief is. Maar hij komt als invaller tot zijn teleurstelling te weinig in actie bij de Tweede divisionist: “Ik train hard, misschien wel meer dan de rest, ook buiten het veld  in de Gym, maar het is me opgevallen dat de trainer gewoon een vast systeem heeft en dat hij dat niet wil veranderen”.


ODIN’59

“Als ik eerlijk moet zijn, had ik nooit van de naam ODIN gehoord. Ik sprak mijn broer aan want hij zit wat langer in het voetbal-wereldje, en hij bracht me in contact met Billy (Tavares red.) die ik wel ken, en hij heeft me gewoon gezegd hoe de club is en toen heb ik gezeten met Anthony (Correia red.) en dat heeft me overtuigd. Ik heb best wel een goed gevoel. Ik denk zeker dat een stapje terug beter voor mij gaat zijn om er vervolgens misschien twee omhoog te doen. Het is zeker de bedoeling om prof te worden.”

Inmiddels heeft Jayson, die in het dagelijkse leven met veel plezier als taxichauffeur/zorgvervoerder in het openbaar vervoer met name ouderen naar bestemmingen in buurt brengt, zich wat meer verdiept in zijn nieuwe club en vond met name het succesvolle bekeravontuur tegen FC Emmen en Heerenveen opvallend en best tof dat ODIN’59 dat heeft geflikt.

Ambities

De aanvaller die zowel op links- en rechtsbuiten uit de voeten kan, heeft zijn ambities hoog gesteld, “ik ben sowieso echt gedreven, dus ik ga gewoon hard blijven werken zodat ik mijn doelpunten kan gaan maken zoals ik altijd heb gedaan en het team kan helpen om de Top 5 te bereiken”.

Jayson Halman over zijn sterke punten: “Ik ben sterk aan de bal. Ik kan naar mijn gevoel makkelijk scoren en in één tegen één situaties ben ik ook best wel dreigend en ja…. ik ben snel”. “Wat ik nog moet leren? Koppen, dat is één en soms ben ik nog een beetje te laks met het meeverdedigen. Daar moet ik extra meters in pakken.”

Tekst: Jaap van Aanholt (perschef en stadionspeaker Odin’59)

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!