Nieuws over Hoofdklasse A Zaterdag
/ 25 nov 2017 / Hoofdklasse A Zaterdag

Jimmy Simons tot het einde van dit seizoen trainer bij FC Rijnvogels.

Jimmy Simons heeft tot het einde van het seizoen de verantwoordelijkheid voor de hoofdmacht van FC Rijnvogels. De hoofdklasser uit de Bollenstreek zat sinds het op non-actief stellen van Hein van Heek zonder trainer en was op zoek naar iemand die het een half jaar op zich wilde nemen zodat de zoektocht naar een trainer voor het volgende seizoen rustig kon worden voltooid.

Wij spraken vanavond Peter de Koning, lid van de Technische commissie van FC Rijnvogels over de aanstelling van Simons. “Het klopt dat Simons tot het einde van het seizoen trainer wordt van onze hoofdmacht. Simons was vrij en wij hadden na de gesprekken met hem een zeer goed gevoel. Het is de bedoeling dat hij echt tot het einde van dit seizoen aanblijft en daarna ruimte zal maken voor een trainer die wij nu in alle rust kunnen gaan vinden.”

Simons zal na dit seizoen bij FC Rijnvogels, zoals hij heeft afgesproken volgens De Koning,  weer terugkeren naar FC Almere waar hij dit seizoen was aangesteld als trainer na het ontslag van Maurice Ligeon. Ligeon werd echter  na zijn ontslag weer door FC Almere aangenomen op dringend verzoek van de rechter waarna er een flinke discussie los barste. Simons bleek de verstandigste en vertrok om volgend seizoen weer de tweede klasser te gaan trainen. Dit seizoen wilde hij Ligeon en FC Almere de ruimte geven en niet tussen het arbeidsconflict zitten.

“Mocht Simons het ongelooflijk goed doen bij ons kunnen we altijd nog zien of we eruit zouden komen, maar in principe staat het vast dat Jimmy naar FC Almere zal vertrekken en wij na de winterstop zullen kijken met wie wij verder zullen praten over het trainerschap het volgende seizoen.” Aldus de Koning.

Simons was na zijn voetbalcarriere trainer van sv Argon en sv Hoofddorp.

Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws