WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jonathan Robertson en Jeffrey Bok over de promotie van Ter Leede

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Ter Leede werd zaterdag j.l. kampioen van de hoofdklasse A en mag komend seizoen de derde divisie zaterdag bestormen. In ieder geval betekent dat een weerzien met buurtgenoot FC Lisse, maar ook is er nog de mogelijkheid dat Quick Boys en/of VVSB in dezelfde competitie terecht gaan komen. Dit laatste is dan afhankelijk van de resultaten in de nacompetitie.

Twee sterkhouders van geel/rood over de kampioenswedstrijd van Ter Leede.

Jonathan, jullie leken allen zeer ontspannen aan de wedstrijd te beginnen. Geen nerveuze net te korte passes, niemand leek uit de organisatie te lopen, geen nerveuze coach langs de kant, jullie leken heel overtuigd van wat jullie te doen stond.

“Ja zo voelden wij ons ook. Natuurlijk hadden we een keer wat geluk met die bal die uit de doelmond werd gekopt, maar verder gaven we niks weg. Iedereen kon lekker zijn ding doen en we geven het hele seizoen al weinig weg. Dat is nu ook gebeurd. Met de achterhoede word je kampioen en met de voorhoede win je wedstrijden.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op deze wedstrijd ?

“Niks anders dan normaal. Geen aparte dingen, gewoon bij elkaar gekomen en rustig toegeleefd naar de wedstrijd”.

Gaandeweg werd het ook voor het oog nergens nerveus bij jullie.

“Nee na de rust hebben we helemaal weinig weggegeven en toegewerkt naar het einde”

Dan maken jullie uiteindelijk nog een prachtige tweede goal.

“Ik vond die eerste ook heel mooi uitgespeeld, maar inderdaad, die tweede was ook heel mooi. We hadden het achterin geweldig staan en voorin krijgen we altijd wel kansen. Dat heb je nu dus zien gebeuren. Uiteindelijk wonnen we gewoon verdiend.

Ook Jeffrey Bok was duidelijk in zijn mening. De aanvallende middenvelder was belangrijk bij beide doelpunten in de voorbereiding.

Jullie begonnen te spelen met alle vertrouwen. Rust in het spel, vlotte combinaties, het liep vanaf het begin net zo lekker als dat het er vanaf de tribune ook uitzag ?

“Ik had inderdaad volledige rust, al speelde wel enkele momenten in mijn achterhoofd mee dat het de laatste jaren wel een paar keer net nog mis is gelopen. Maar voetballend liep het eigenlijk vanaf het begin lekker. We gaven achterin bijna niks weg en dat geeft vertrouwen. We kregen ook wel de ruimte om te voetballen. Ik sluit niet uit dat voor de tegenstander de bekerfinale van donderdag meespeelde, dat kan zijn.”

Die tweede goal was een plaatje om te zien.

“Ja, maar ik vond die eerste ook mooi hoor. Vlot gespeeld, meegegeven en doelpunt. Zowel bij die eerste als die tweede goal liep het vlot. Ik denk dat het een mooie wedstrijd voor het publiek was.”

Een mooi cadeau voor het trainerskoppel Wisman/Blankespoor, die na 7 jaar de club inruilt voor Rijnsburgse Boys.

“Ja, en er vertrekken ook nog wat spelers. Voor iedereen is dit een mooi cadeau. Ook voor de hele club dus. Er is zo lang naar toegeleefd door iedereen binnen Ter Leede. Wij zijn toe aan een groot feest.

Dat dat feest ook gevierd is moge duidelijk zijn. Ter Leede komend seizoen in de derde divisie.

Voetbalprof.com zal er bij zijn…..

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!