WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jordi van Stappershoef: “Geweldige clubs en supporters, heel anders dan in Nederland.”

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Afgelopen week werd bekend dat Jordi van Stappershoef volgend seizoen te bewonderen zal zijn in de Engelse League one bij Bristol Rovers. Een prachtige stap naar het derde niveau in Engeland. Een competitie met daarin bijvoorbeeld Sunderland dat een stadioncapaciteit heeft van meer dan 40.000 mensen. Gisteren spraken wij met van Stappershoef en vroegen wij hoe en wanneer dit zo gekomen is. 

Als eerst natuurlijk van harte gefeliciteerd Jordi. Wanneer is het ‘balletje’ gaan rollen?

“Een aantal maanden geleden heeft mijn zaakwaarnemer contact gehad met iemand van Bristol en ze bleken eigenlijk direct geïnteresseerd. Na december zijn zij mij echt gaan volgen en hebben een aantal wedstrijden live bekeken.”

Wanneer was de interesse concreet?

“Vorige maand had ik eigenlijk al getekend, maar dan moet er nog van alles geregeld worden en ik moest nog medisch gekeurd worden.”

En dat is gebeurt?

“Afgelopen donderdag ben ik medisch gekeurd en met verve geslaagd, haha. Topfit.”

Mooi man! Wat een stap zeg. Iedereen zegt altijd wel… Het derde niveau in Engeland, moet je daar willen voetballen. Maar daar vergissen zij zich in he?

“Nou en of. Als je weet en ziet hoe het voetbal daar leeft, dat is echt onvoorstelbaar. In de league one spelen echt geweldige clubs die ook zomaar in de Premier League kunnen spelen. Het ligt allemaal best dicht tegen elkaar op de top van het Engels voetbal na. Echt geweldige clubs met ongelooflijk veel fanatieke supporters. Dat is heel anders dan in Nederland. Als ik tegen Sunderland moet spelen bijvoorbeeld zitten er gewoon 40.000 mensen. Dat is toch prachtig. Het is echt een geweldige competitie.”

En waar ga je voor? Ben je gehaald als eerste keeper?

“Ik werd echt geweldig ontvangen bij de club. We hebben goeie gesprekken gehad en ze zijn heel enthousiast. Maar natuurlijk is het wel zo dat er bij dit soort clubs meerdere spelers worden gehaald die zullen moeten knokken voor een basisplaats. Dat geldt voor de aanvallers, dus ook voor de keepers. Ik zal moeten concurreren met een andere doelman en proberen af te dwingen dat ik onder de lat kom te staan. Maar die uitdaging wil ik graag aangaan. Ze zijn positief over me. Ze hebben mij een goed gevoel gegeven. Dus nu is het aan mij zelf.”

En de supporters?

“Social media gaat helemaal los. De supporters zijn nu al super, terwijl ik nog geen wedstrijd heb gespeeld. Duizenden reacties en eigenlijk allemaal positief. Dat is ook Engeland he. Daar wordt je niet één twee drie afgebrand.”

In Nederland wel he, dat is wel iets anders. Kijk maar naar Cillissen na de wedstrijd tegen Portugal. haha

“Ja weet je…. Dat zit natuurlijk wel in ons DNA. Dat maakt ook niet uit verder hoor. Maar ik hoor wel eens mensen zeggen of zie ze tekeer gaan op social media en dan denk ik… man man. Dan zeggen ze, tweede doelman bij Barcelona. Bankje warm houden. Maar Barcelona is geen subtopper he. Die club staat al jaren aan de top van het wereldvoetbal. Als je daar tweede keeper bent en je speelt alle bekerwedstrijden, al seizoenen lang, en als je dan speelt doe je het gewoon helemaal geweldig, dan ben je gewoon een topkeeper hoor. Hij heeft gewoon de pech dat Ter Stegen nooit geblesseerd is geraakt, want dan had hij gewoon alles gespeeld en was het opeens wel een topkeeper geweest. Mensen weten vaak niet wat je er allemaal voor moet doen en vooral voor moet laten om op zo’n hoog niveau te keepen. Maar goed, niks ten nadele van Nederland he. Ook ik zeur wel eens.”

En in Engeland is dat dus niet?

“Nee, daar krijg je veel meer respect als aanvaller, verdediger maar ook als keeper. Kijk, maak je fout op fout dan zullen ook zij gaan mekkeren. Maar niet gelijk bij de eerste keer. Daar wordt je toegezongen als er eens iets mis gaat. En dat zeg ik, de supporters zijn nu al geweldig op social media. Dus daar haal ik de motivatie nu al uit.”

Wanneer moet je beginnen Jordi?

“27 juni mag ik beginnen aan een mooi avontuur. Dan begint de voorbereiding en ik heb er ongelooflijk veel zin in.”

En ga je er alleen heen? Ga je in een hotel wonen of een appartement?

“Mijn vriendin komt ook als het allemaal goed gaat. In eerste instantie zal ik in een appartement van de club gaan leven, maar ik ga spoedig op zoek naar een eigen huis. Als mijn vriendin komt wil ik een echt thuis hebben. Het is natuurlijk hard werken en dan wil ik thuis tussen mijn eigen spullen en in een eigen gekozen woning tot rust komen. Maar dat kom goed hoor.”

Natuurlijk wil ik je heel erg veel succes en geluk wensen de aankomende seizoenen. En wie weet komen we je met de tijd wel tegen in de Premier League. Wij zouden je het in elk geval van harte gunnen en we blijven je volgen.

“Dankjewel Barry en ik ga ervoor.”

 

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!