WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

‘JVC Cuijk stopt per direct met top amateurvoetbal’

Barry / Derde divisie zondag / 1 jaar geleden

De Gelderlander meldt vanavond op de website dat JVC Cuijk vanavond via een ledenvergadering unaniem heeft besloten per direct de stekker uit het topvoetbal te trekken. Volgens de krant kampt de club met een begrotingstekort van €50.000,- voor de selectie dat uitkomt in de Derde Divisie zondag. 

De leden hebben zich maandagavond uitgesproken tijdens een extra ledenvergadering. Vorige week werd al duidelijk dat de Cuijkse club vanaf volgend seizoen zou gaan stoppen met het betalen van selectiespelers. Woordvoerder Theo Heiltjes zegt tegenover De Gelderlander: “Met een bloedend hart, maar bijna unaniem is nu besloten voor deze optie.”

JVC Cuijk zou meedoen aan de nacompetitie voor handhaving in de Derde Divisie maar hebben inmiddels de KNVB al geïnformeerd en wachten op een besluit: “We hebben van tevoren al geïnformeerd bij de KNVB over de te spelen nacompetitie, maar we hebben nog geen antwoord of we die wedstrijden kunnen laten schieten. Dat is dus nog even afwachten. We gaan nu kijken wat het beste is voor de club.  Die. beslissing gaan we snel nemen.”

Met dit laatste bedoeld de woordvoerder wat de opties zijn voor de club over het nu verder. Gaan zij door met het zaterdagteam dat nu in de derde klasse KNVB uitkomt of dat zij in het seizoen 2020-2021 terugkomen op de zondag, maar dan in de vijfde klasse zondag.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!