Nieuws over 3e divisie zaterdag
/ 14 apr 2018 / 3e divisie zaterdag

Kampioenschap lijkt Spakenburg nu echt niet meer te kunnen ontgaan

Spakenburg heeft vanmiddag op de eigen Blauwe kant van Sportpark de Westmaat ongelooflijk goede zaken gedaan in de strijd om de titel door DOVO met 3-0 te verslaan. Zeker omdat concurrent Quick Boys op bezoek bij laagvlieger Capelle andermaal dure punten liet liggen (1-1) en de Spakenburgers nu maar liefst 7 punten voor staan op de Katwijkers terwijl er nog maar 6 wedstrijden te gaan zijn. 

Spakenburg was de eerste helft al de betere partij maar het duurde tot de 39e minuut voor zij de score konden openen. Pilon stoomde via de flank op en rondde nauwkeurig af. Ook na de rust bleef Spakenburg de bovenliggende ploeg en DOVO had het moeilijk. Toen Bakkenes in de 68e minuut ook nog de rode kaart te zien kreeg en DOVO met tien man verder moest leek de wedstrijd al gespeeld. Echter werd Spakenburg iets slapper en waren het de Rooien uit Veenendaal die met tien man nog de eerste mogelijkheid kregen, maar die inzet ging net naast. Daarna was het verzet van DOVO verleden tijd en begon Spakenburg aan te zetten. Dit resulteerde in de 80e minuut voor de 2-0 toen Will een prima steekpass afleverde op de pas net ingevallen Jasper Waalkens die koeltjes afrondde. Vijf minuten later was het Oostinjen die de wedstrijd definitief in het slot gooide. De middenvelder kon vrij oplopen door het midden en zocht en vond de lange hoek waardoor de bal achter Rodney Ubbergen in het doel verdween.

Twee minuten na het 3e doelpunt werd het leed voor DOVO nog iets groter toen trainer Gert Kruys door de arbitrage naar de tribune werd verwezen.

Zoals gezegd, met 7 punten voorsprong op de nummer twee, Quick Boys, en nog slechts 6 wedstrijden te gaan zou de ploeg van John de Wolf het kampioenschap in de Derde Divisie zaterdag niet meer uit handen mogen geven. Natuurlijk is in het voetbal alles mogelijk, maar als Quick Boys ook niet dichterbij kan komen met Dirk Kuyt in het elftal en zelfs sinds de rentree van Kuyt bij de blauwwitten 5 punten liet liggen, moet je ervan uitgaan, dat als Spakenburg geen volledige instorting ondervind, er volgend seizoen weer twee prachtige Spakenburgse derby’s op het programma staan.

Voor Quick Boys is het nog maar de vraag of zij uiteindelijk in de nacompetitie uit mogen komen voor promotie naar de Tweede Divisie. Momenteel staat Quick Boys er ook in de laatste periode niet optimaal voor en koploper Spakenburg nog minder. Dit betekend dat als Spakenburg kampioen mocht worden zonder een periodetitel (Jong Almere City won de 1e en Scheveningen de 2e periode) en Quick Boys wint de derde periode niet, dat de Katwijkers als enige club met een hele grote naam achter blijft in de Derde Divisie. De zo gehoopte derby tegen rivaal VV Katwijk zal dan nog minimaal een jaar uitgesteld moeten worden. Iets waar de fanatieke Quick Boys supporters waarschijnlijk niet zo goed mee om kunnen gaan waardoor zij zullen vragen om rollende koppen in de Technische staf. Zo wordt Gert Aandewiel op social media al aardig bekritiseerd. Enig lichtpuntje voor Quick Boys…. Yordi Teijsse is na zijn disciplinaire straf weer opgenomen in de selectie en maakte tegen Capelle enkele minuten.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws