Nieuws over 2e divisie
/ 09 apr 2018 / 2e divisie

Een Katwijk icoon en prachtig mens is heen gegaan! Rust zacht Sander Molenaar.....

Vanavond bereikte ons het trieste bericht dat de teammanager en oud-speler van VV Katwijk, Sander Molenaar is overleden. Woorden schieten tekort voor dit pijnlijke verlies voor een jong gezin en een club die de laatste maanden als één man achter dit clubicoon heeft gestaan in de strijd tegen zijn ziekte. 

De in Katwijk geboren Sander werd op zijn 8e lid van VV Katwijk en stroomde vanuit de jeugdopleiding door naar de A-selectie waar hij van 1998 tot en met 2007 in verbleef en bijna 200 wedstrijden uitkwam voor het vlaggenschip. Vanaf 2014 was Sander werkzaam als scout voor de oranjehemden en met bijna 60 officiële goals in het eerste elftal van Katwijk heeft hij in 2015 de taak van spitsentrainer op zich genomen. Tevens gaf hij extra trainingen aan talenten van de club. In 2017 werd hij toegevoegd aan de technische staf van het vlaggenschip als teammanager. Een taak die hij ongelooflijk goed heeft uitgevoerd blijkens de reacties van ‘zijn’ jongens de afgelopen maanden.

Sander Molenaar heeft tussentijds als selectiespeler ook elders zijn doelpunten gemaakt. Toen hij verhuisde naar Vlaardingen kwam hij onder meer uit voor ASWH, DOTO en Delta sport. Drie clubs die Sander eveneens aan het hart gingen en andersom. Sander was dan ook een allemansvriend die paste bij elke vereniging.

Toch bleef hij altijd bij Katwijk komen waar hij met zijn hele gezin op de tribune zat om de wedstrijden van zijn club te volgen. Dit seizoen heeft hij tot het laatst de wedstrijden van zijn jongens bijgewoond en ze positieve kracht gegeven, ondanks de vreselijke ziekte kanker waar hij tegen streed, wat hem ongelooflijk veel respect vanuit heel voetballand bezorgde. Een ieder die wij spraken over Sander waar ook in het land en bij welke amateurclub dan ook had louter positieve verhalen en spraken de bewondering uit voor de positiviteit en kracht die hij uitstraalde. Een prachtig mens, een geweldige oud-spits en een voortreffelijke teammanager is heen gegaan.

Sander laat een vrouw een dochter en twee zoons achter.

Vanuit voetbalprof.com en op persoonlijk vlak wil ik het mooie gezin van Sander, vrouw Daniëlle en zijn drie kinderen Demi, Luka en Dani, zijn familie, vrienden, de gehele club VV Katwijk en een ieder die Sander een warm hart toe draagt ongelooflijk veel sterkte en kracht wensen in deze moeilijke tijd.

Rust zacht Sander Molenaar. 

Barry Joren Voetbalprof.com

Een persoonlijke noot van Theo Uphus, verslaggever van Voetbalprof.com die meerdere malen met Sander heeft gesproken. Onder meer op de avond van het schitterende benefiet dat voor hem werd georganiseerd door VV Katwijk als steun in de rug in de moeilijke periode die Sander onderging:

Enkele maanden geleden vertelde Barry, mijn compaan namens voetbalprof.com langs de Nederlandse topamateurvelden mij dat voormalig topaanvaller en huidig teammanager Sander Molenaar van vv Katwijk ernstig ziek was. Dat kun je je niet goed voorstellen als je het beeld dat je van hem hebt voor je haalt. Een topatleet, een lichaam dat klappen opvangt omdat het nu eenmaal toebehoort aan een spitsspeler van een top amateurclub. Sander Molenaar had dat lichaam. Het ving de klappen op om namens zijn club de successen binnen te halen waar men in het vissersdorp nooit over uitgesproken zal raken.

 Sander is nu ongewild held in Katwijk. Maar vooral is hij dat veel te vroeg geworden. Want liever zagen we dat er nog minimaal veertig jaar kritiek op hem was geweest als teammanager. Dat was hem helaas niet gegund. Omdat het lichaam dat zo veel voor vv Katwijk bewerkstelligde hem nu in de steek liet.

Sander Molenaar.

Onvergetelijk als voetballer, als teammanager, maar vooral als mens.

Theo Uphus 

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws