Nieuws over 2e divisie
/ 11 nov 2017 / 2e divisie

KATWIJK WINT BOLLENSTREEKDERBY BIJ FC LISSE

Koploper vv Katwijk heeft de inhaalwedstrijd bij FC Lisse ten volle benut om de positie van koploper in de tweede divisie te verstevigen. Het won de derby op sportpark Ter Specke in Lisse volkomen verdiend met 2-1.  De uitslag doet vermoeden dat de toeschouwers een spannende middag op het portpark hadden. Niets is minder waar. Katwijk was van meet af aan de bovenliggende partij en er waren slechts enkele korte periodes waarin je als kleumende toeschouwer het idee kreeg dat FC Lisse echt mee ging doen. Dat was wellicht de meest teleurstellende conclusie nadat FC Lisse vorige week de nummer 2 van de ranglijst, GVVV, nog beentje had gelicht. Lissecoach Robbert de Ruiter had weer de beschikking over “enfant terrible” Martin van Eeuwijk, maar liet hem het eerste uur “uit tactische overwegingen” op de bank. Overigens misten beide teams door langdurige blessures nog Justin Valk (Lisse) en Mike v.d. Ban (Katwijk).

Katwijk dus direct als de aanvallende partij en in het eerste kwartier leverde dat al drie schietkansen voor de oranjehemden op. Eenmaal ruim over, eenmaal gestopt door Lissekeeper v.d. Werff en bij de derde kwam de thuisclub goed weg toen slechte timing van verdediger Buys Katwijker Plat de ruimte gaf voor een strakke lage voorzet. Mengerink werkte hard af op de paal. Katwijk bleef de aanvallende partij maar raakte vanwege een blessure al wel vroeg in de wedstrijd Paul de Lange kwijt. Mark de Loor verving hem in een periode waarin kansen verder even uit bleven. Lisse hield het veld klein op eigen helft en slechts af en toe kwamen v.d. Putten en/of Bouwmeister een beetje door richting Katwijkdoelman Kieboom.

Toch leverde de eerste snelle uitval van FC Lisse, halverwege de eerste helft, bijna de 1-0 voor de thuisclub op. Een afgemeten voorzet van Bert Koomen stelde de uit het middenveld doorgestoomde aanvoerder Rik Vermeulen in staat op doel te koppen. Ricardo Kieboom wist met een knappe reflex en hulp van de lat de treffer te voorkomen. Het aanvallende spel van Katwijk en het ver terugplooien van Lisse leverde vervolgens weer enkele kansen op voor de koploper.  De mooiste ontstond bij een origineel potje flipperkastvoetbal waarbij Robbert Susan, ongeveer tegen de paal aanliggend, net niet voldoende richting aan de bal kon meegeven. Twee minuten later lag de 0-1 er toch in toen er slecht werd uitverdedigd door de geel/blauwen en Engerink dankbaar van zijn vrijheid gebruik kon maken en de hoek voor het uitzoeken had.

Ook na de pauze waren de verdedigende stellingen door FC Lisse al snel weer ingenomen. Katwijk bouwde haar overwicht weer beetje bij beetje op. Na het eerste kwartier ging de Ruiter langzaamaan over tot het omzetten van de tactiek naar een meer aanvallende. Van Eeuwijk kwam voor de Goede. Het was echter Katwijk dat kort hierna de wedstrijd naar zich toe trok. Damiano Schet brak op rechts door en bracht Mengerink in stelling. En die miste niet vanuit vrije positie, 0-2. De Ruiter bracht direct nog meer verse krachten, Hagary voor van Boxel, Buimer voor Bouwmeister in de hoop dat zijn team de wedstrijd nog zou kunnen kantelen. Dat gebeurde in feite niet en het tempo verdween ook uit de wedstrijd, mede doordat er enkele blessures waren en Dick Schreuder namens Katwijk enkele malen ging wisselen.  Dat leverde invaller Berkhout nog een mooie kans op om de 0-3 te maken maar v.d. Werff lag op tijd in de weg.

In de extra tijd viel toch nog de 1-2 toen Ricardo Kieboom een hoge bal niet klem ving maar wegstompte, precies in de voeten van Rik Vermeulen. Diens schuiver in de korte hoek was Kieboom te machtig. De uitstekend leidende arbiter de Brito Roque maakte hierna  snel een einde aan deze voor Katwijk zo lucratieve voetbalmiddag.

Theo Uphus, voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws