WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KNVB DIRECTEUREN IN HET NAUW BIJ PERSCONFERENTIE? GEEN PROBLEEM!

Barry / Oranje / 3 jaar geleden

De persconferentie van de KNVB door Directeur Jean Paul Decossaux en Technisch directeur Hans van Breukelen over de aanstelling van de nieuwe bondscoach, Dick Advocaat en assistent-bondscoach Ruud Gullit, was een aaneenschakeling van leugens van de kant van de KNVB. Een onduidelijk en onsamenhangend verhaal dat eigenlijk zou moeten leiden tot het direct opstappen van deze twee heren. Ongeveer 20 journalisten vuurde een opeenstapeling aan vragen af aan de twee heren.

Het begon vanmorgen met een blije Decossaux die vertelde dat hij erg gelukkig was met de aanstelling van Advocaat en Gullit. Daarna ging het woord naar Hans van Breukelen die erbij moest gaan staan. Als een schoolmeester stond hij voor de klas met achter zich een modern schoolbord. Op het bord werd aangegeven hoe hij te werk is gegaan en wat de geschiedenis van het Nederlands elftal is vanaf 2010. Emotioneel vertelde hij hoe het hem heeft geraakt dat Danny Blind ontslagen moest worden. Als een schoolmeester gaf hij uitleg… Een zeer slechte schoolmeester. Een schoolmeester die les geeft in ethiek maar die zelf bol staat van de leugens. Een ongelooflijke schande als boegbeeld van de Koninklijke voetbalbond. Een zaal vol journalisten zijn erachter dat het een opeenstapeling van leugens is geweest. Dit maakten zij ook duidelijk kenbaar. Maar van Breukelen blijft erbij dat hij zeer professioneel aan het werk is geweest.

Uiteraard werden er vragen gesteld over de ‘aanstelling’ van Henk ten Cate als bondscoach. Van Breukelen gaf aan dat hij Ten Cate absoluut niet heeft aangesteld. Hij heeft hem niet beloofd dat hij de nieuwe bondscoach zou worden. Hij was een kandidaat, zeker, maar alleen in combinatie met Fred Rutten. Toen Fred Rutten aangaf het toch niet te willen doen was de optie van Henk ten Cate ook voorbij. Dus ten Cate zou volgens van Breukelen alleen bondscoach kunnen worden in samenwerking met Rutten? Dit werd bevestigd door van Breukelen. Er waren voor de KNVB twee koppels. De ene was Ten Cate/Rutten en de andere was Advocaat/Gullit. Er kon geen sprake zijn van toezegging. Na het afzeggen van Rutten kon Ten Cate dus geen bondscoach meer worden. Punt… Maar Rutten kwam pas in beeld nadat Ten Cate hem had aangegeven als assistent? Nee, want hij stond bij de KNVB ook al op het lijstje! Alleen als assistent van Ten Cate? Dus het bondscoachschap van Ten Cate hing alleen af van Rutten? Nee! Ten Cate zegt dat er ook is gesproken over bijvoorbeeld Ton Lokhof. Klopt dat? “Ja dat klopt. Maar dat waren geen goede kandidaten.” Conclusie: Henk ten Cate kon alleen bondscoach worden als Fred Rutten zijn assistent werd en toen zijn jullie overgestapt op het koppel Advocaat/Gullit. Na het afzeggen van Fred Rutten heeft Van Breukelen aan ten Cate, (drie uur s’nachts) gevraagd of hij nog 24 uur wilde wachten met het naar buiten brengen.

 

Was Dick Advocaat de eerste keus? Kon Advocaat alleen bondscoach worden als Gullit zijn assistent zou worden? Nee, Advocaat was voor de KNVB de nu beste optie. Maar waarom ga je dan nog praten met Henk ten Cate? En waarom alleen in combinatie met Rutten. Dus bij Ten Cate kon het alleen als koppel? Nee, want ik ben niet naar Abu-Dhabi gevlogen voor een halve bondscoach. Dus wel meneer van Breukelen, want zonder Rutten ging het niet door en kon je overschakelen naar het tweede koppel. Maar het tweede koppel was geen koppel, want Advocaat mocht zelf zijn assistent aanwijzen.

Geen touw aan vast te knopen en absoluut gebaseerd op alleen maar leugens. Maar goed, Advocaat is nu bondscoach en Ruud Gullit is assistent. Prima. Alleen kan Advocaat misschien pas op 4 juni instappen. Mocht hij met Fenerbahce de finale halen van de Turkse beker dan wordt die gespeeld op 31 mei en daarna moet hij misschien nog een wedstrijd op de bank zitten voor een competitiewedstrijd.

Mocht Advocaat met het Nederlands elftal het WK halen dan zullen de nieuwe bondscoach en zijn assistent ook het toernooi doen. Daarna zal er een bondscoach worden aangesteld voor de duur van twee jaar. Die zoektocht gaat verder.

 

 

 

 

Twee koppels: Henk ten Cate met Fred Rutten en Dick Advocaat en Ruud Gullit. Rutten haakte af dus viel de keus op Dick Advocaat en Ruud Gullit.

Ongelukkig: Advocaat wel of niet de laatste wedstrijd in Turkije. 31 mei misschien de bekerfinale van Turkije. Daarna wellicht nog de laatste competitiewedstrijd op de bank bij Fenerbahce.

Kan niet zo zijn dat ik de toezegging heb gedaan aan ten Cate. Heb ik niet gedaan. Twee goede gesprekken gehad met Henk. Hij heeft zich erover verbaasd. Duo ging niet door ten Cate en Rutten dus de keus viel op Advocaat en Gullit. Toen Rutten afhaakte heeft Ten Cate de draai gemaakt omdat hij het wel aanvoelde dat hij het niet zou worden.

Pas toen heeft hij een persbericht uitgegeven.

Eerst profiel als koppel en daarna had Advocaat ook alleen aan de slag gekund. Ten Cate en Gullit geen goed koppel. Kandidaat nummer 1 was Louis van Gaal.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!