WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KNVB geeft duidelijkheid over nacompetitie Derde Divisie zondag/Tweede Divisie

Barry / Derde divisie zondag / 1 jaar geleden

“Wat heeft de aanwezigheid van Jong Volendam voor gevolgen voor de periodetitels behalve dan voor de directe wedstrijdresultaten. Het team kan kampioen worden maar even goed promoveert TEC. Heeft FC Volendam dan weer wel v.v. Goes van de derde periodetitel afgehouden afgelopen zondag en kan dat komend weekend zelfs nogmaals gebeuren, zodat Volendam dan zelf die derde periodetitel nog wint?” 

Dit was de vraag van voetbalprof.com aan de KNVB omdat er nogal wat onduidelijkheid was. Vandaag heeft de KNVB gereageerd zoals hieronder. Dit zou betekenen dat OFC zeker is van een periodetitel, mits UNA geen 19 doelpunten meer maakt in de laatste speelronde. 

De 3e periodestand is dusdanig dat alleen Goes (25 punten) en Jong FC Volendam (22 punten) nog in aanmerking komen voor de periodetitel.  Voor komend weekend zijn er 2 scenario’s, qua periodetitel en plaatsing voor de nacompetitie:

 • Goes verliest en Jong FC Volendam wint:
  • Jong FC Volendam wint 3e periode (op basis van doelsaldo):
   • 1e periode voor TEC                             => gaat naar eerst eerstvolgende eindranglijst   (nu Goes, kan UNA worden bij winst UNA)
   • 2e periode voor OSS’20
   • 3e periode voor JONG FC Volendam     => gaat naar eerstvolgende eindranglijst           (nu OFC, kan evt UNA worden, maar verschil doelsaldo is +19 voor OFC)
 • Goes verliest niet:
  • Goes wint 3e periode:
   • 1e periode voor TEC                             => gaat naar eerstvolgende eindranglijst           (nu OFC, kan evt UNA worden, maar verschil doelsaldo is +19 voor OFC)
   • 2e periode voor OSS’20
   • 3e periode voor Goes

Bij het behalen van een punt heeft Goes de 3e periode. De periode van TEC gaat naar de eerstvolgende op de eindranglijst (wegens directe promotie naar de Tweede Divisie), dus OFC, mits UNA geen 19 doelpunten meer in zou halen. Mocht Jong Volendam de 3e periode pakken gaat deze naar de daaropvolgende op de ranglijst (plek 4), wat dus zou betekenen dat die op dit moment evengoed naar Goes zou gaan. Echter, als Goes verliest en UNA zou het laatste duel winnen dan zou UNA de 3e periode dus mee krijgen.

Voor Goes is het dus van groot belang om in elk geval een punt binnen te slepen de laatste wedstrijd voor het winnen van de 3e periode omdat zij op de eindrangschikking nog ingehaald kunnen worden door UNA en zij er dan met de periode vandoor zouden gaan.

Voor Jong Volendam is het zaak om de aankomende wedstrijd te winnen ivm met het kampioenschap. Alleen bij het binnenhalen van de titel promoveren zij naar de Tweede Divisie, ondanks er inmiddels twee belofteteams zich hebben terug getrokken uit de piramide. Zowel Jong Groningen als Jong Vitesse zullen aankomend seizoen niet meer in de Tweede,- en Derde Divisie spelen maar zullen terug stappen naar de beloftencompetitie.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!