WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KNVB IS NOG STEEDS ZOEKENDE: PROMOTIE/DEGRADATIEREGELING BLIJFT VAN KRACHT!

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

Vorige week viel er bij alle Tweede Divisieclubs een brief van de KNVB op de mat. Daarin stond dat er in januari een evaluatiegesprek zou komen met alle Tweede divisieclubs, die kans maken om kampioen te worden, of promotie voor hen mogelijk is. Er word dan gekeken of het bijvoorbeeld financieel verantwoord is om te promoveren naar de Jupiler League. Uiterlijk eind april zou dan duidelijk worden of de kampioen zou gaan promoveren of niet. Als de kampioen afziet van promotie zou er geen andere tweededivisionist in de plaats promoveren. 

Vandaag bericht Chris Tempelman op de website van Voetbal International dat daar voor clubs uit zowel de Jupiler League als de Tweede Divisie veel onduidelijkheid over was. Maar volgens de KNVB is er niets aan de hand. Woordvoerder Chris van Nijnatten zegt tegen VI: “De promotie/degradatieregeling blijft gewoon van kracht, we willen alleen goed in kaart brengen waar de eventuele problemen liggen en zien hoe we daarmee om moeten gaan. Niet te rigide vasthouden aan voorwaarden. De evaluatie is onderdeel van het ‘terug naar de tekentafel verhaal’.

De voor dit seizoen afgesproken promotie/degradatieregeling wijkt niet af van die van vorig seizoen en houdt in dat de kampioen promoveert naar de Jupiler League en de nummer laatst van de Jupiler League afdaalt naar de Tweede Divisie.

Wilt u meer weten over het ‘terug naar de tekentafel verhaal’ lees dan het interview dat Voetbalprof.com had met directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee waarin hij onder meer zegt dat hij denkt dat de beloften uit de piramide gehaald zullen worden. Onder meer zei Jan Dirk van der Zee dit:

Het gehele interview kunt u vinden onder de kop KNVB. De datum 29 juni 2017.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!