WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KNVB LIJKT TE ZWICHTEN: “KOMENDE TWEE JAAR IN ELK GEVAL GEEN INSTROOM MEER BELOFTEN”

Barry / KNVB / 3 jaar geleden

De KNVB lijkt te zwichten onder de druk die de amateurclubs uit de Tweede en Derde divisies en de vier hoofdklassen de afgelopen week hebben opgeschroefd. Bijna alle clubs zijn tegen de plannen van de KNVB om nog eens 18 BVO’s met hun belofteteams in te laten stromen in de voetbalpiramide en vragen zelfs aan de KNVB om alle beloften uit de piramide terug te trekken. Tevens zetten zij zich af tegen vijf belofteteams in de Derde Divisie zaterdag.

Vanavond zijn de clubs en de KNVB bijeen om te discussiëren over dit heikele punt en het lijkt er nu aan het begin van de avond al op dat Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, is gezwicht onder de druk van de massale opstand van de clubs. Chris Tempelman, verslaggever van Voetbal international heeft net getweet dat de eerste uitkomst van vanavond uitwijst dat er geen extra beloften instromen de aankomende twee jaar.

Ook is inmiddels bekend gemaakt dat de competitie indelingen van de Tweede en Derde Divisie vanavond niet bekend gemaakt zullen worden. Vanwege de ophef in vooral de Derde divisie wil de KNVB zich beraden over de indeling voor aankomend seizoen. Omdat bijvoorbeeld SV Spakenburg en IJsselmeervogels om en om thuis spelen kan ook het programma van de Tweede divisie nog niet bekend gemaakt worden ondanks dat de ploegen die volgend jaar in de Tweede Divisie spelen wel al vast staan.

Later meer….

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!