WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KNVB MAAKT REGELING INZAKE AFSCHEID JONG FC TWENTE UIT VOETBALPIRAMIDE BEKEND

Barry / KNVB / 2 jaar geleden

 

De KNVB heeft zojuist via haar eigen website bekend gemaakt op welke wijze de invulling van de open vallende plaats in de derde divisie gaat plaatsvinden. Zoals al eerder bekend gemaakt zal Jong FC Twente komend seizoen deelnemen aan de competitie van de belofteteams. Daarin acteren bijvoorbeeld ook de belofteteams van Feyenoord en Heracles. Reden voor deze stap van de Twentenaren zou zijn dat men gerichter met een kleinere groep wil gaan werken en het zou ook kostenbesparend zijn.

De huidige regeling voor de aanstaande nacompetitie blijft gewoon van kracht. Dat wil zeggen dat de nummers 17 en 18 nog steeds direct degraderen en de nummers 15 en 16 nacompetitie gaan spelen met de 6 (al dan niet plaatsvervangende) periodekampioenen van de 2 hoofdklassen zaterdag om 2 plaatsen in de derde divisie. Deze wedstrijden vinden plaats op 29 mei en 2juni (halve finales) en 5 en 9 juni (finales) De winnaars van de finales spelen volgend seizoen derde divisie.

Toegevoegd is nu dat de verliezers van de finales een extra wedstrijd spelen op 16 juni om de open gevallen plaats van FC Twente op te vullen. In principe dient deze wedstrijd op neutraal terrein plaats te vinden.
Uiteraard valt er met deze regeling ook weer een extra plaats in de hoofdklasse zaterdag open. Die wordt via eenzelfde regeling opgevuld en wel doordat de drie verliezend finalisten van de nacompetitie (promotie/degradatie hoofdklasse/eerste klasse) nog een halve competitie tegen elkaar gaan spelen. De data hiervoor zijn 19,23 en 26 juni.
Voetbalprof.com had contact met Ron Timmers, trainer/coach van vv Capelle. Deze club bezet op dit moment de 15e plaats in de derde divisie. Zijn mening over de regeling: “Het ziet er een beetje gecompliceerd uit. En uiteraard zie ik er voor ons ook geen voordeel in. Maar laat ik voorop stellen dat wij ons volop aan het prepareren zijn om van die 15e plaats af te komen. Daar spelen wij aanstaande zaterdag op eigen veld ook een heel belangrijke wedstrijd voor. Er is door deze regeling nog een reden bij gekomen om niet mee te willen doen aan die nacompetitie. Die allerlaatste wedstrijd is nu geplanned op 16 juni. Ik vrees dat veel spelers en begeleiders dan eigenlijk al aan hun vakantie begonnen zullen zijn. Tot nu toe was immers 9 juni de laatste datum van te spelen wedstrijden. Dat geldt denk ik ook voor die nacompetitie voor de hoofdklasse. Die extra ronde maakt dat zij tot 26 juni aan de gang zijn. Veel clubs gaan rond 14 juli al weer werken richting nieuwe competitie. Dan houd je wel heel weinig vakantie over”.
Daar heeft Timmers natuurlijk een punt.
Vermijden dus maar, die nacompetitie…….

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!