WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KNVB: OOK KOMEND SEIZOEN GEEN PROMOTIE / DEGRADATIE TUSSEN 1e en 2e DIVISIE

Barry / KNVB / 2 jaar geleden

In een buitengewone bondsvergadering te Zeist heeft de KNVB besloten dat er ook komend seizoen geen promotie/degradatieregeling zal zijn tussen de 1e divisie (voormalig Jupiler League) en de tweede divisie. De bond wil dit seizoen gebruiken om te onderzoeken op welke wijze zo’n promotie goed zou kunnen verlopen. In dat onderzoek zullen de leidende vragen zijn: kan een promoverende club op haar gebruikelijke dag blijven spelen, kan die club het aantal contractspelers op 2e divisieniveau handhaven en geldt dat ook voor de eisen van veiligheid ?
Dat dit onderzoek hard nodig is is een logisch gevolg van bijvoorbeeld het debacle van Achilles ’29.
Tijdens de zelfde vergadering werden ook de regels m.b.t. belofteteams enigszins aangescherpt.
Die bestaan nu o.m. uit de onderstaande aanpassingen:
* In belofteteams mogen alleen spelers van 23 jaar of jonger spelen. Er is geen dispensatie meer voor oudere spelers.
* Spelers van 21 of 22 jaar mogen na 7 maal in het A team te hebben gespeeld niet meer met het belofteteam meespelen.
* Spelers van 18, 19 of 20 jaar mogen na 18 maal in het A team te hebben gespeeld niet meer met het belofteteam meespelen.
* Spelers mogen niet meer in een weekend met zowel het A team als belofteteam meespelen.
In het komende seizoen zullen de verdelingen van belofteteams als volgt zijn:
1e divisie 4 teams, 2e divisie 1 team, 3e divisie zaterdag 4 teams, 3e divisie zondag 2 teams. In het seizoen 2019/2020 zou de verdeling dan moeten worden: 1e divisie 4 teams, 2e divisie 2 teams en beide derde divisies ook elk 2 teams.
Jan Dirk van der Zee: “We zijn blij met het besluit dat er nu ligt. Het beantwoordt aan onze uitgangspunten. We willen een optimale ontwikkeling van onze toptalenten en we willen dat die talenten hun ervaring opdoen in voor alle partijen eerlijke competities.”
Nou weten wij van voetbalprof.com best dat we op zijn tijd wat eigenwijs zijn en dat zijn wij nu dus ook. Want moet het optimaal ontwikkelen van toptalenten (van de BVO’s) een uitgangspunt in een amateurcompetitie zijn ? En is die competitie dan wel zo eerlijk als er profs en amateurs door elkaar lopen ? En willen die top amateurteams wel spelen op veld 3 van een trainingscomplex ?
Wij denken dus van niet. Omdat wij wekelijks de bestuurders, trainers en spelers van die amateurclubs spreken. En die zijn over dit onderwerp doorgaans zeer duidelijk tegen ons.
Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!