WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KNVB STOP ERMEE!!

Barry / Oranje / 3 jaar geleden

Het ongelooflijke wordt steeds ongelooflijker. De telegraaf meldt dat Henk ten Cate zich al een halve dag bondscoach heeft gevoeld. De toezegging aan ten Cate, die eerder assistent-trainer was bij Barcelona en Chelsea en hoofdtrainer bij Ajax en momenteel in Abu Dhabi werkzaam is, was al gedaan. Technisch directeur Hans van Breukelen heeft hem persoonlijk verteld dat hij de nieuwe bondscoach van Oranje zou worden. De lijntjes waren al gelegd met een assistent-bondscoach, Fred Rutten. Eindelijk was het zover. Maar nee, na de toezegging van de man die de bondscoach hoort aan te stellen belde diezelfde weer naar ten Cate dat de KNVB toch nog meer tijd nodig had waarop ten Cate heeft gezegd dat hij hier geen zin in heeft en zijn conclusie heeft getrokken. Ten Cate geen bondscoach.

Dit bevestigd Henk ten Cate aan NOS verslaggever Joep Schreuder via het telefonische contact dat zij hebben gehad. Ten Cate meent dat hij in twee sessies van vier uur in Abu Dhabi met van Breukelen heeft gesproken en dat hij daar een goed gevoel over had gekregen. Echter was er nog een topkandidaat. Dick Advocaat, de man die als assistent het Nederlands elftal liet vallen en elders aan het werk ging. De man die als bondscoach aan de slag ging bij de rode duivels maar na korte tijd weer vertrok omdat het salaris elders vele malen beter was. Een man van 70 jaar die enkel de oude garde vertegenwoordigd. Maar goed, dat kan natuurlijk. Van Breukelen reisde af naar Turkije waar Advocaat trainer is van Fenerbahce. Heeft daar met hem gesproken maar heeft na die gesprekken toch Ten Cate de voorkeur gegeven. Ten Cate zegt dat hij in het bezit is van mails van afgelopen maandag waarin staat dat hij de nieuwe bondscoach word. Klaar zou je dan denken…

Echter kreeg Ten Cate, die Fred Rutten dinsdag al benaderd had om assistent bondscoach te worden, later een telefoontje van dezelfde van Breukelen die aangaf dat de KNVB meer tijd nodig had. Hierop heeft Ten Cate gezegd dat ze lekker een ander voor de gek moeten houden en heeft zich als kandidaat terug getrokken. Terecht als deze bevestiging door van Breukelen is gedaan. In de Telegraaf wordt afgevraagd wat er zich tussen maandagavond en dinsdagmiddag heeft afgespeeld. En dat Ten Cate dus naar alle waarschijnlijkheid de boeken ingaat als de man die een halve dag bondscoach is geweest.

Dit geeft aan hoe groot de chaos bij de KNVB is. Er zijn momenteel twee bestuurders die zich bezig houden met een bondscoach. Op de achtergrond zullen er nog wel aan veel touwtjes worden getrokken, maar Decossaux en Van Breukelen zijn de verantwoordelijken. De Van Breukelen die verantwoordelijk is maar die niet plaats neemt in de stoel voor de persconferentie na het ontslag van Danny Blind. Dezelfde van Breukelen die gesprekken voerde met Ruud Gullit en ook daar valse en ingewikkelde uitspraken deed.

De KNVB blijft zoeken naar een bondscoach terwijl er op bestuurlijk vlak schoon schip gemaakt moet worden. In een eerder artikel hebben wij al aangegeven dat deze mensen niet capabel genoeg zijn om dit zinkende schip nog leeg te scheppen. Er moet een frisse wind door de gehele KNVB. Van onder tot boven, van betaald voetbal tot de amateurs. Jean- Paul Decossaux, Gijs de Jong, Jan Dirk van der Zee, Michael van Praag, Hans van Breukelen, alles en iedereen die er zit moet zijn biezen pakken en vertrekken. Het winnaars van morgen moet aan de kant. Het systeem van het pupillenvoetbal moet op een weegschaal worden gelegd, de voetbalpyramide en dan met name het toevoegen van meer beloftenteams moet van tafel en er moet een duidelijk gevolg gegeven worden aan het aanstellen van een bondscoach. Wat er nu gebeurt is een grote schande voor het Nederlands voetbal en het duurt maar voort. Het ene ‘schandaal’ is de wereld nog niet uit of er begint weer een nieuw ‘schandaal’. In heel Europa, zelfs wereldwijd, lopen we verschutting na verschutting op. Nederlandse analisten in het Buitenland moeten met het schaamrood op de kaken vertellen wat er allemaal speelt. En de enige die bekend is voor buitenlandse media is Hans van Breukelen en die is wel Technisch Directeur, dus verantwoordelijk, maar die krijgt niemand te spreken. Die vindt dat hij niet alleen verantwoordelijk is. Maar wat is nu de optie? Toch weer in het oude vervallen en Dick Advocaat aanstellen? En voor hoelang? Tot en met dit toernooi of krijgt hij weer een contract tot het volgende toernooi?

KNVB, stop hiermee!

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!