WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Koninklijke HFC beteugelt aanvalsdrift VV Katwijk

Barry / Tweede divisie / 5 maanden geleden

Waar in Katwijk aanvankelijk met enthousiasme werd gereageerd op de nederlaag van koploper AFC tegen IJsselmeervogels was er na afloop van de wedstrijd vv Katwijk – Koninklijke HFC geen enkele reden meer voor die blijdschap. Vv Katwijk verloor met 0-1 en is daardoor geen stap dichter bij de koppositie gekomen.

De thuisclub begon enthousiast aan de thuisbeurt tegen de Haarlemmers. Het bouwde een meerderheid op qua balbezit en was ook meer te vinden op de helft van de tegenstanders. Echter kregen die de eerste mogelijkheid uit een hoekschop die door Wessel Boer net naast werd gekopt. Even later was het alsnog 0-1 toen Lars Weistra veel tijd kreeg om vanaf zo’n 25 meter aan te leggen. Het schot was snoeihard en vloog de kruising in. Een formidabele goal. Pas na een half uur ontstond de eerste en enige kans van de thuisclub voor de rust. Marciano Mengerink draaide zich knap vrij tussen 2 verdedigers en passeerde zelfs doelman Tom Boks. Bij zijn uithaal voor de 1-1 stond echter alsnog Vincent Volkert voor de doellijn om de treffer te voorkomen. Vlak voor die actie liep diezelfde Volkert tegen geel aan na het neerleggen van Mengerink. De laatste kansen voor rust waren voor de Haarlemmers, die echter geen tweede treffer opleverden. Robin Eindhoven zag zijn schot in de korte hoek gestopt door Ricardo Kieboom en rechtsback Danny Hols schoot hard maar net naast het doel.

Jan Zoutman nam zijn maatregelen in de rust. Aanvaller Mamedov voor rechtsachter Hamdi. Het spel bleef gelijk aan de eerste helft. Jongman die de ene na de andere loepzuivere pass verstuurde naar de frontsoldaten, die echter noch individueel noch via de combinatie tot doelgevaar konden komen. De kansen bleken uiteindelijk weer aan de overkant te komen. Robin Eindhoven bijvoorbeeld zag een solo knap gestopt door Kieboom, Hols en Volkert zochten het doel iets te hoog en Kieboom stond nogmaals op de goede plaats bij een poging van Eindhoven. Pas een kwartier voor tijd deed Katwijk weer iets terug toen Mengerink een venijnig schot door Boks gestopt zag. Het inbrengen van verse spelers nam een aanvang. Zoutman bracht met Tesselaar en Berkhout nog aanvallende impulsen. Ook Tamerus bracht drie verse krachten en zag na 82 minuten Volkert, nu na het neerleggen van Mamedov, zijn tweede gele kaart en dus ook de rode krijgen. Veelzeggend was dat in de laatste minuten niet Katwijk maar HFC nog enkele kansen kreeg. Zo bracht van Son de Katwijker verdediging nog aan het wankelen met een solo en kreeg ook Wessel Boer na een run nog een schietkans. Kieboom voorkwam meer schade , die overigens nog wel ontstond aan de voet van Kay Blokland. De onfortuinlijke verdediger van vv Katwijk brak naar alle waarschijnlijkheid een teen bij een duel aan de zijlijn. Het was kortom, niet de dag van Katwijk, dat zo graag de aansluiting met de koplopers had gevonden. En de Koninklijke ? Daar berekende men dat de club in ieder geval niet meer kan degraderen…..

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!