WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Koploper Noordwijk zet concurrent DVS’33 opzij

Barry / Derde divisie zaterdag / 6 maanden geleden

Koploper Noordwijk heeft de tot vanmiddag grootste concurrent voor de titel, DVS’33, in Ermelo weten te verslaan. De Noordwijkse formatie van Kees Zethof won nipt met 1-2 van die van Bert van Hunenstijn. 

In het grootste deel van de eerste helft had DVS’33 het betere van het spel en waren er diverse aardige mogelijkheden op te tekenen, al was de eerste grote kans voor de bezoekers. In de 10e minuut was het Achefay met een prima schot dat maar net over het doel van Eppink zeilde. Even daarna leek DVS’33 op voorsprong te komen door een fraai schot van Soufyan Moro, maar was het de arbiter die roet in het eten gooide en floot voor hands voorafgaand aan dat schot. In minuut 23 moest Rondeltap ingrijpen op een schot van Olivier Pilon en op het half uur spelen moest Eppink ingrijpen op een schot van Emiel Wendt. Het laatste kwartier van de eerste helft bleef vooral DVS’33 hoog druk zetten en op zoek gaan naar de openingstreffer, echter kwamen ook zij niet meer tot uitgespeelde kansen waardoor er aan de thee werd gegaan met de brilstand.

Na de rust begon DVS’33 direct weer scherp en al na drie minuten moest Tjeerd Westdijk een bal van de lijn halen. Daarna was het Noordwijk dat aan begon te dringen en dat resulteerde in de 53e minuut in een gelukkig doelpunt. Een schot van Achefay werd van richting veranderd (de rug van Roald de Vries), Eppink stond op het verkeerde been en de bal stuiterde achteloos tegen het net, 0-1. Iets na het uur spelen kwam Noordwijk uit een fraaie aanval op 0-2. Achefay kwam op over de linkerkant, legde fraai af op de opkomende Nick van Staveren die op zijn beurt onberispelijk binnen schoot.

Na die 0-2 moest Noordwijk het laatste kwartier verder met 10 man omdat Rob Overvliet tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Even daarna kwamen de Ermeloërs ook nog op 1-2 door een doelpunt van Roemeon waardoor het voor Noordwijk het laatste kwartier vrouwen en kinderen eerst was. Toch was de allergrootste kans op een doelpunt in de laatste minuten nog voor Emiel Wendt maar ging zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd kreeg ook Moro nog zijn tweede geel waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 10 tegen 10 eindigde.

Een flinke mokerslag voor DVS’33 dat door dit verlies weer op 9 punten afstand is gekomen van Noordwijk. Omdat HSV Hoek en Quick Boys allebei hun partij wisten te winnen is DVS’33 plotseling weer van plek 2 afgezakt naar plaats 4 op de ranglijst van de Derde Divisie zaterdag. Tevens is Hoek de Ermeloërs ook voorbij in de tweede periode. Iets dat nog wel even na zal denderen voor de ploeg van Bert van Hunenstijn.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!