WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

KURSAD SURMELI IS WEER THUIS IN NIJMEGEN

Barry / Interviews en columns / 2 jaar geleden

De behendige middenvelder Kursad Surmeli is eerder dan verwacht weer neergestreken in Nijmegen. In Turkije werd de 23 jarige speler, en niet voor het eerst, weer gefopt door de club waar hij voor tekende. Surmeli wil nu alsnog weer aan de gang bij een bij hem passende club in ons land.

Surmeli is een nog jonge controlerend middenvelder die van achteruit het spel regisseert, hij heeft een heel korte draai, een uitstekende dribbel en een loepzuivere korte en lange pass. Bovendien heeft hij een uitstekend en hard schot in de benen. De 1,73 meter grote spelmaker heeft in koppen zijn zwakkere eigenschap.

De Turkse Nederlander speelde zijn eerste wedstrijden voor SV Hatert. Vervolgens kwam hij bij Quick 1888 terecht, vanwaar NEC hem wegplukte om daar in de jeugdopleiding terecht te komen. Vervolgens speelde Surmeli tussen juli 2013 en januari 2018 bij Achilles ’29, voor welke club hij tot bijna 150 wedstrijden in de eerste divisie kwam. Een avontuur bij Adanaspor lonkte, echter bleek na 3 weken dat er van een contract niks kwam. Eind januari 2018 sloot hij daarom aan bij FC Lienden. Afgelopen zomer maakte Surmeli aansluitend de overstap naar de Treffers echter met de afspraak, indertijd ook bevestigd door TC lid Paul Langeveld, dat als zich een mooie kans zou voordien hij vrij was om te gaan. Die kans deed zich snelle voor dan verwacht, het Turkse Giresunspor (liga 1, het tweede niveau) bood hem drie weken later een tweejarige verbintenis. Van die twee jaar bleef slechts een half jaar over. De club bleek wanbetaler en Surmeli kwam ontbinding van het contract overeen. Dit kon hij ook doen omdat hij direct de overstap naar Osmanlispor uit Ankara kon maken. Dit is momenteel een van de kampioenskandidaten van het tweede niveau.

Surmeli had op dat moment een lichte blessure, maar Osmanlispor vond het niet nodig eerst een medische keuring te doen. Het contract werd getekend en Surmeli kon aan de gang. Toen er alsnog een MRI scan van de gekwetste enkel werd gemaakt werd er door de plaatselijke artsen geopperd dat er geopereerd moest worden. En toen kwam ook hier weer de aap uit de mouw. De Turkse zaakwaarnemer had geen afschrift van het eerder getekende contract opgevraagd en dus verscheurde de club het originele contract. En dus was er geen contract en ontsloeg de club daarmee zichzelf van alle verplichtingen naar Surmeli.

Dit seizoen mag hij nergens in Turkije meer spelen maar in Nederland mag dat wel. Dus hoopt hij alsnog in Nederland aan de bak te kunnen.

En komend seizoen ?

Kan zomaar weer Turkije worden.

Bron: de Gelderlander

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!