Nieuws over Hoofdklasse A Zaterdag
/ 30 apr 2017 / Hoofdklasse A Zaterdag

TER LEEDE WINT NIPT EN HERPAKT DE KOPPOSITIE

In de hoofdklasse A zaterdag deed Ter Leede zaterdagmiddag goede zaken.

Met nog twee wedstrijdronden voor de boeg won het zelf nipt van Zwaluwen Vlaardingen en liet concurrent Achilles Veen zich in eigen huis verrassen door het Zeeuwse Hoek. Ter Leede kwam daardoor drie punten los van Achilles Veen terwijl de andere concurrent, vv Spijkenisse in die laatste ronde geen punten gaat behalen omdat het dan de geannuleerde wedstrijd tegen Haaglandia op het programma had staan. Ter Leede nu dus met drie verliespunten minder dan beide concurrenten.

Maar voor het zover was moest het team van Henk Wisman tot het uiterste gaan.Dat het niet gemakkelijk voor Ter Leede zou worden was geen verrassing.Door schorsingen en blessures miste Wisman maar liefst zeven spelers, onder wie Robbertson, Boulee, Arroyo en topscorer Ammerlaan. Gevolg: een jeugdig team in het veld en nog meer jeugd op de bank.

Zwaluwen Vlaardingen kon qua leeftijd wel met een uitgebalanceerd team het veld in komen, maar hier was weer de vraag hoe het team de smadelijke nederlagen tegen Achilles Veen (0-4) en Noordwijk (0-5) ging verwerken. Zwaluwen leek dit seizoen probleemloos ergens in de middenmoot door te brengen maar zag de laatste weken met name Sliedrecht steeds dichterbij komen. Sliedrecht bezet plaats 13 en dat betekent nacompetitie.

Zwaluwen, kortom, mocht deze wedstrijd niet verliezen en Ter Leede moest dus winnen.

Al snel werd zichtbaar dat Wisman ondanks de personele problemen vol op de aanval wenste te spelen. Al na drie minuten was verdediger Troost bij verrassing snel mee naar voren gekomen en dicht bij de 1-0. De kopbal ging net naast.Ter Leede ontwikkelde aanval op aanval en de 1-0 van Marc de Kruys was een logisch gevolg. Hard en laag bekroonde hij een aanval via de rechtervleugel.

Nadat een scrimmage als gevolg van een fraaie hoekschop van Tony Schreurs niets opleverde was het ineens Zwaluwen dat voor het doel van Bogdan Constantin opdook. Een voorzet van links werd tegendraads door de Vlaardinger topscorer Ricardo Mellenaar  fraai ingekopt, 1-1.

Binnen het halve uur kwam de thuisclub toch weer op voorsprong.Daar was de nadrukkelijke medewerking van Zwaluwenverdediger Nick Rutten voor nodig. Zonder rugdekking bleef hij te lang treuzelen en Tony Schreurs ontfutselde hem de bal. Hij vond de verre hoek achter doelman Marvin van Tienen. Hoewel er over en weer nog wat kansjes ontstonden bleef het tot de pauze 2-1.

Na rust werd al snel duidelijk dat Zwaluwen Vlaardingen zich nog niet verslagen achtte.

Spits Ricardo Mellenaar kwam tot enkele schoten waarbij Constantin zich moest onderscheiden en bovendien meldden verdedigers van Rijn en Krznaric zich steeds vaker voorin. Tegenvaller voor Zwaluwen was het uitvallen van Sten Wever met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure. Zwaluwen bleef desondanks de gevaarlijkere aanvallen opzetten en had weinig geluk met een fraaie boogbal van Jerry Scholman die op het dak van het doel belandde alsmede bij een hard schot van Krznaric dat net langs het doel vloog.

Nadat Jeffrey Bok een voorzet van links niet de goede richting kon geven namens Ter Leede was het Marc de Kruys die met een harde schuiver de 3-1 liet aantekenen. Kort daarna leek het zelfs 4-1 te worden maar de uitstekende arbitrage o.l.v. Marco Kloet annuleerde deze treffer wegens buitenspel.

Even later was het aan de andere kant wel raak toen de weer mee opgekomen Leon Krznaric van dichtbij kon aanleggen, waarmee de spanning ineens terug was; 3-2.Het slotoffensief van Zwaluwen bracht nog wel de nodige angst in de Sassenheimer harten maar de 3-3 kwam niet meer op de borden.

Een heel nuttige zege dus voor het zo gehandicapte Ter Leede.

Verslag: Theo Uphus Verslaggever Voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws