Nieuws over Hoofdklasse A Zondag
/ 05 nov 2017 / Hoofdklasse A Zondag

LEONIDAS PAKT DE VOLLE BUIT TEGEN SWZ BOSO SNEEK

Promovendus Leonidas blijft het uitstekend doen in de Hoofdklasse A zondag. Na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week tegen koploper SJC, moesten zij vanmiddag op eigen veld aantreden tegen SWZ BOSO Sneek. Na negentig minuten spelen konden de Rotterdammers weer juichen en de drie punten bijschrijven, 2-1.

Leonidas kwam na 21 minuten spelen op voorsprong door Zakaria Amrani. Na een vrije trap net buiten de lijnen van het zestien meter gebied joeg hij de bal strak tegen het net. Zeven minuten later dacht Leonidas de voorsprong al uit te breiden. Na prima combinatiewerk door de Sneker defensie bleef alleen doelman Boersma op de been die met een uitstekende redding de uitbreiding voorkwam. Zeven minuten voor rust was er zowaar bijna de gelijkmaker. Uit een zeldzame kans voor SWZ BOSO was het Visser die de paal raakte waardoor er met een 1-0 stand de rust werd ingegaan.

De tweede helft waren er diverse grote kansen voor de Rotterdammers om de score uit te breiden, maar hier werd weer eens de wet van het voetbal getoond. Waar je ze zelf niet maakt valt hij aan de andere kant, en zo geschiedde. Visser was de naam die de gelijkmaker op zijn conto kon schrijven. Echter was het een minuut later Luc Lionahr die de thuisploeg weer op voorsprong zette en daarmee de uiteindelijke overwinning voor Leonidas binnen sleepte.

Door de overwinning van Leonidas en het gelijke spel van Achilles !894 op bezoek bij De Bataven stijgen de Rotterdammers weer een plek op de ranglijst. Met twee punten achter op Silvolde en acht op koploper SJC bezetten zij nu een knappe derde plaats in de Hoofdklasse A zondag.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws