WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Minimaal 10 spelers van Jong Vitesse verlaten de club

Barry / Tweede divisie / 1 jaar geleden

Dagblad de Gelderlander meldt vanmorgen dat minimaal 10 spelers uit de selectie van Jong Vitesse komend seizoen niet langer zullen doorgaan bij de club. De selectie van Joseph Oosting speelt dit seizoen in de tweede divisie en speelt haar thuiswedstrijden op Papendal in Arnhem. 5 spelers zijn zeker van een verlengd verblijf bij Vitesse en van de overige tien spelers is hun toekomst nog niet duidelijk.

De spelers die in ieder geval afvloeien uit de selectie zijn Richonel Margaret, Boyd Lukassen, Joeri Potjas, Mats Grotenbreg, Jesse Schuurman, Hicham Achefay, Martijn Berden, Mike de Beer, Wellington Verloo en Joris Klein Holle.

De vijf spelers die blijven zijn (met rugnummers) allen basisspelers in het Jong Vitesse team. Het gaat om doelman Bilal Bayazit (1), centrale verdediger Ozgur Aktas (3), middenvelder Patrick Vroegh (6), middenvelder Richie Musaba (10) en centrale spits Lars ten Teije (9).

De selectie zal in ieder geval gaan worden aangevuld met een aantal spelers uit het huidige 019 team van de club.

In welke competitie Jong Vitesse komend seizoen speelt is ook nog niet duidelijk. De club overweegt het team uit de voetbalpiramide terug te trekken en dan weer te laten deelnemen aan de beloftencompetitie. Als daartoe wordt besloten is dat vooral omdat Jong Teams geen spelers ouder dan 22 jaar mogen opstellen terwijl dit wel mag in de beloftencompetitie. Spelers ouder dan die leeftijd en die buiten de boot bij het eerste vallen dan wel terugkomen van blessures kunnen dus geen ritme opdoen bij Jong Vitesse.

Zou de club alsnog besluiten in de voetbalpiramide door te gaan dan is er nog de mogelijkheid dat de club uit de tweede divisie degradeert. Dat zou gebeuren als Jong Volendam kampioen zou worden in de derde divisie zondag (de club heeft 1 punt achterstand op koploper TEC) en als Sparta met nog drie wedstrijdronden te gaan alsnog de drie punten achterstand op Jong Vitesse zou inhalen.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!