WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Mutaties bij Harkemase Boys

Barry / Derde divisie zaterdag / 6 maanden geleden

Bij derde divisionist Harkemase Boys werd dit weekend zowel het vertrek als de komst van een middenvelder voor komende zomer bekend. Eerst was daar het bericht op de website van de club dat de Harkieten de 21 jarige defensief middenvelder Gerald Postma hebben gestrikt , zondagavond voegde dagblad de Stentor daar aan toe dat een andere middenvelder, Simon IJzerman heeft besloten de club te verlaten.

Gerald Postma, afkomstig uit Augustinusga, speelde al vanaf heel jong bij FC Groningen, nadat hij uit zijn geboortedorp bij ASC was weggeplukt. Hij zou nog 1 seizoen bij ASC terug keren maar speelde overigens voor FC Groningen. Hij zat dicht tegen het eerste team vorig jaar, echter kwam hij uiteindelijk voornamelijk voor Jong FC Groningen uit. Hij hoopt via Harkemase Boys alsnog door te dringen tot het betaalde voetbal, zo is op de website de club te lezen.

Wellicht was de komst van Postma het laatste zetje dat Simon IJzerman nodig had om zijn vertrek bij Harkema aan te kondigen. IJzerman speelt op dezelfde positie maar komt dit seizoen al niet heel veel in actie. Na zijn komst vanuit het in maart 2016 failliet verklaarde Emmense WKE had IJzerman tot dit seizoen een basisplaats bij Harkemase Boys. Echter coach Tieme Klompe koos dit seizoen voor een andere invulling van zijn middenveld. IJzerman maakt komende zomer de stap naar het geel/zwart van Alcides. De club uit Meppel komt uit in de zondag hoofklasse A en bezet daar een zesde positie. IJzerman kwam naast WKE en Harkemase Boys eerder ook uit voor FC Emmen en PEC Zwolle.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!