WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

HET NEDERLANDS ELFTAL SHIRT EN ZIJN HELDEN!

Barry / Oranje / 3 jaar geleden

Onze helden in het Nederlands elftal shirt op het veld, tot bloei gekomen op de Hollandse velden. Wie zijn zij? Wij hebben een mooie reeks samengesteld van grootse namen binnen het nationale voetbal. Namen die emoties teweeg brengen, nostalgie en vooral ook een steunpilaar vormen voor onze volgende ambities. Nederland brengt helden voort en op het WK zullen er nieuwe oprijzen, zij zullen schitteren, zoals het oranje shirt dat altijd al gedaan heeft. Als vanouds.

OVER VAN BASTEN
Van Basten zweefde op het veld in het Nederlandse voetbalshirt. Magistraal waren zijn aannames en zijn korte bewegingen om de tegenstanders heen. Als een balletdanser op het veld vertoonde hij de kunsten van het voetbal. De grasmat was zijn toneel en de goal in 1988, daar in West-Duitsland, is het kroonjuweel van zijn daden. De Hollandse voetballer die furore wist te maken met zijn omhaals en andere wonderschone doelpunten, hij is een parel van het Nederlandse voetbal. De Duitsers hebben het geweten en de Russen hebben het geweten. Wij hebben ervan genoten.


OVER CRUYFF
Cruyff is onvergetelijk. Hij wist een team op te zetten, te leiden en te laten excelleren. Als speler in het shirt van Oranje en als trainer. Het is de kunde van het voetbal dat bij niemand anders zo diep verwikkeld zit in het karakter. Cruyff ademt voetbal, spreekt voetbal en heeft hart voor de sport. Een wereldicoon die overal ter wereld geroemd wordt om zijn buitengewone prestiges en acties op het veld. Hij is de trots van Nederland. Als je in het buitenland bent en vertelt dat je uit Nederland komt, dan is het volgende onderwerp al gauw Johan Cruyff. Verkozen tot speler van het WK 1974 en vaak geroemd als één van de beste spelers aller tijden. In het rijtje van namen als Pelé en Maradona, daar hoort hij thuis. Wij adoreren ons icoon.

 

 

OVER BERGKAMP
Bergkamp en zijn stiftjes. Zijn complete balbeheersing, tot in de puntjes verzorgd. Hij is uniek. Iedereen herinnert zich nog de kwartfinale van 1998, in Frankrijk speelde deze zich af en Bergkamp was aanwezig. Met passie droeg hij het voetbalshirt van Nederland. De pass van de Boer, van mijlenver, zoals een quarterback een lange bal gooit, en Bergkamp zag die bal aankomen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Wanneer iedereen uiterst gespannen was, bleef hij uitermate koel. In de lucht bleef hij even hangen. Ontspannen was de aanname, de kap en het schot met de wreef. Goal! We hebben het beleefd en het kenmerkt in alles onze Dennis Bergkamp. Wij houden van zijn klasse.

 

WIE ZIJN DE VOLGENDE?
Voorbeelden ter inspiratie, spelers kijken naar elkaar, leren van technieken en vormen een eigen stijl. Op het veld is er altijd ruimte voor nieuw talent, want die verhalen van vroeger die vragen om meer. Het oranje shirt is voetbal ten voete uit. De kleur is wereldwijd bekend, de spelers, het team en de machine. De jeugd kent de historie en heeft de toekomst. De kracht van ons voetbal ligt in onze handen, in onze voeten. Totaalvoetbal is waar wij voor staan. Dat gevoel van Oranje. Heerlijk.

Foto’s: Wikipedia en Wikimedia

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!