Nieuws over 2e divisie
/ 12 jan 2018 / 2e divisie

NICO WAGENVOORT (FC LIENDEN): “WIJ BEGRIJPEN HET NIET MEER”.

Voetbalprof,com was nogal benieuwd naar het antwoord op de vraag hoe de tegenstander van Achilles ’29 morgenmiddag, FC Lienden, zich kon voorbereiden op de wedstrijd die het uiteindelijk moet gaan spelen tegen de officieel failliet verklaarde club uit Groesbeek. Nico Wagenvoort, voorzitter van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden, heeft het antwoord.

“Wij hebben binnen een ruime groep, behorend binnen de club gesproken over de situatie waarin wij zijn terecht gekomen. Voorop gesteld: dat is ongevraagd gebeurd. Want niet wij maar Achilles ’29 heeft zichzelf in deze ongewisse situatie gemanoevreerd. En daarbij vinden wij dat de KNVB zichzelf ook het nodige mag verwijten.”

Want ?
“De bond heeft een aantal criteria opgesteld welke voor elke club in de Tweede Divisie gelden. Dus voor ons, IJsselmeervogels, Katwijk en Achilles ’29. Maar kennelijk volgt de bond haar eigen regels niet altijd. Want hoe kan het zo zijn dat in de licentievoorwaarden, waaraan alle clubs moeten voldoen, aangegeven wordt dat elke club moet doorgeven aan de bond wanneer het een achterstand van meer dan 2 maanden heeft bij de belastingdienst . En dat dan van de KNVB actie wordt verwacht.”

Twee maanden ? Maar er is een achterstand van 4 ton.
“Dat is dus ook wat ik niet begrijp. Hoe kan het zijn dat Achilles ’29 4 ton schuld bij de belastingdienst heeft opgebouwd ? En dan nog 2 ton elders ? Zonder dat de bond heeft ingegrepen ?Dat kan toch niet als we de criteria van diezelfde bond volgen ?”

Nee dus. Maar morgen staat uw eerste team wel tegenover Achilles ’29. Wat dat dan ook moge voorstellen. Heeft Hans Kraay een idee wat er morgen namens Achilles ’29 tegenover zijn team staat ?
“Nee dus. Want wij weten echt niet wie er wel of niet speelgerechtigd zijn namens Achilles’29. Het jong-team van die club is vrij dit weekend en er zouden dus spelers uit dit team kunnen worden opgesteld . Of spelers uit de A jeugd. Of van het zondagteam. Wij weten niet of dit mag of niet, Wij mogen dat niet, zo weten wij, maar wij weten niet wat Achilles’29 mag. Want er zijn schijnbaar allerlei uitzonderingen op die club van toepassing.”

Dus heb je een “blinde” tegenstander zaterdag ?
“Wij hebben het uitgebreid besproken binnen het technische deel van de club. We gaan uit van onze eigen kwaliteiten. Jordy Balk en Abderachim Loukili zijn speelgerechtigd en Danny van der Meiracker zal wellicht een deel van de wedstrijd kunnen spelen. Wij verwachten veel van deze selectie na de winterpauze. Omdat wij geloven in de kwaliteiten die hier aanwezig zijn. En ja, morgen zullen we zien wat er tegenover ons komt te staan.”

Er is wat u betreft sprake van competitievervalsing ?

“Ja natuurlijk. Achilles ’29 heeft sowieso met geld dat niet van de club of sponsor was een elftal in stand gehouden en dagelijks laten trainen om de beste van de Tweede Divisie te worden. Ik houd het er op dat het op kosten van “de gemeenschap” is gedaan. Dus het is niet zo dat de competitievervalsing er straks mogelijk aankomt, het is al sinds augustus gaande. En wat gebeurt er straks nog meer ? Als morgen een speler van ons geblesseerd raakt en de wedstrijd ongeldig wordt verklaard ? Wat als wij tegen kaarten aanlopen en volgende week er geen Achilles ’29 meer in onze competitie bestaat ? Wie heeft punten tegen die club verspeeld, wie niet ? Natuurlijk is de competitie al negatief beïnvloed door de deelname van een team dat op valse gronden heeft deelgenomen. Maar daar wil ik dan nogmaals bij zeggen: dit heeft de KNVB allemaal bewust toegelaten!”

Theo Uphus, voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws