WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Niet gescoord in bedroevend slechte Katwijkse derby

Barry / Tweede divisie / 11 maanden geleden

In een bedroevend slechte Katwijkse derby tussen VV Katwijk en Quick Boys zijn beide ploegen niet tot scoren gekomen. 

Waar heel Katwijk al weken in de ban is van deze wedstrijd en er zelfs een boycot heeft plaatsgevonden van Quick Boys supporters, omdat de burgemeester een buscombi had ingesteld, is deze wedstrijd er een die door iedere supporter en amateurvoetbal liefhebber snel vergeten zal worden.

Over 90 minuten voetbal waren er een handjevol mogelijkheden op te tekenen, waar er eigenlijk niet een van uitgespeeld was. Vanaf minuut 1 leek de spanning in de benen van de spelers te zitten. Angst leek te regeren. En het positiespel, waar vooral VV Katwijk dit seizoen zeer  bedreven in leek te zijn, bleef vanmiddag vrijwel achterwege bij beide ploegen.

Eigenlijk was in de eerste helft alleen de van VVSB overgekomen Quick Boys speler Tommy Bekooy nog een beetje gevaarlijk, echter gingen zijn schoten over het doel van keeper Kieboom, had Afaker namens Katwijk een mogelijkheid maar schoot de bal in kansrijke positie over de zijlijn en was het een kopbal van de Kruis die door Kieboom werd gered.

Na 6 minuten spelen in de tweede helft was er een prima voorzet van Sinteur die aan elke Katwijkspeler voorbij ging. Pas iets voor het uur spelen leek de wedstrijd een beetje op gang te komen. Eerst was het Afaker die namens Katwijk de paal raakte en onder meer een uitstekend schot van Jesper de Vré ging maar net over.  6 minuten later had Mengerink meer kunnen en moeten doen toen hij zichzelf in het blauwwitte 16 meter gebied vrij speelde, maar verloor de bal op kinderlijke wijze.

Pas in de slotfase probeerde de equipe van Edwin Grunholz weer wat aan te zetten, maar ook daaruit kwam voor Quick Boys geen enkele grote kans meer.

En zo eindigde deze zeer beladen maar matige derby in een 0-0 gelijkspel, waarbij Quick Boys toch een beetje als winnaar uit de bus komt. Gelijkspelen, zonder eigen publiek in een uitwedstrijd….. Tja, als je van een winnaar kunt spreken, dan moet je die eer aan de blauwwitten geven.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!