WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Nieuw Achilles ’29 vecht tegen de tijd.

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Achilles ’29 probeert haar rug te rechten na een lange tijd van kommer en kwel. Het topteam van de club degradeerde drie maal op rij en ondertussen zijn zowel het vrouwenteam als het beloftenteam opgedoekt. Zie hier de puinhopen waarop het huidige bestuur mag bouwen.

Toch gaat het onlangs aangetreden bestuur er vol tegenaan om iets nieuws op te bouwen. De man die al 14 jaar in technische zin de touwtjes in handen had is, ondanks dat hij nog juridisch tegenstand lijkt te gaan bieden, aan de kant geschoven. Frans Derks heeft het op dit moment echter niet meer voor het zeggen en de club heeft inderhaast een nieuwe technische commissie gevormd. Die t.c. heeft echter wel enorme haast, want zaterdag 15juni a.s. om 23.59 uur sluit de transfermarkt.

Achillles ’29 heeft momenteel 4 mensen die hard werken om een fatsoenlijke selectie bijeen te krijgen om komend seizoen in de hoofdklasse te kunnen overleven. Die 4 zijn het bestuurslid Theo Weijers, de t.c. leden Erik van Ekelenburg en Frans Peters en beoogd trainer Stefan Muller. Laatstgenoemde heeft nog niet getekend maar vooralsnog zeer begaan met de club en in ieder geval beoogd kandidaat voor die vacature. Eerder was hij actief voor o.m. Woezik, Bemmel en Groesbeekse Boys.

De club mikt op 18 veldspelers en 2 doelmannen, maar is al blij als het voor de transferdeadline tot zo’n 14 spelers zal komen. Daarna zou er wellicht nog aanvulling kunnen komen vanuit BVO’s waar jaarlijks de nodige spelers vandaan terugvloeien naar de amateurs.

Vooralsnog is het de bedoeling dat de club haar zwaar beschadigde imago weer gaat oppoetsen en vooral weer een club van de mensen uit de eigen omgeving wordt.

Bron: de Gelderlander

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!