WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

EEN NIEUWE BONDSCOACH EN DIRECTEUR BIJ DE KNVB?

Barry / Oranje / 3 jaar geleden

De gesprekken zijn begonnen. Een nieuwe CEO zoals dat zo mooi heet. Een nieuwe bondscoach…. Het speculeren houdt aan. Gisteravond weer bij Studio Voetbal. Naam op naam wordt aangedragen. Er word gespeculeerd over namen. Er worden voorstellen gedaan. Koeman, Sampeoli, De Boer zijn de meest voorkomende namen op dit moment. Probleem is alleen dat de twee Nederlanders al nee hebben gezegd. En dan is er nog een derde Nederlander. En ondanks hij nee heeft gezegd tegen de taak van bondscoach is hij wel in de race om de hoogste man bij de KNVB te worden. Louis van Gaal….

Iedereen kan wel gissen. Iedereen kan wel namen aanbrengen. Het is allemaal leuk en aardig hoor, maar zou eerst de rotzooi die er bij de KNVB is niet een keer opgeruimd moeten worden? We zitten nu met een Technisch directeur, Hans van Breukelen, die een functie vervuld die als de plannen voor een CEO doorgaan niet meer bestaat. HUH? Waarom blijft de man nu nog zitten dan? En dan hebben we ene Decossaux…. Die man is nu vol in gesprek met personen om de functies in te vullen. Maar die personen komen  dan boven hem te staan. HUH? En die nieuwe CEO van de KNVB moet dan weer alle poppetjes op de plek gaan zetten… De gesprekken zijn nu gaande met Louis van Gaal. Een trainer in hart en nieren. Die moet dan de bondscoach aan gaan stellen die onder hem moet gaan werken. Oh ja, de beoogde Algemeen directeur is de wacht aangezet. Na het vertrekken van Bert van Oostveen werd voor deze functie Gijs de Jong aangesteld, weet u nog? Maar door tegenstribbeling van de betaald voetbalclubs is dit maar even in de wachtkamer gezet. Kortom, er is geen donder van te begrijpen en het is een grote rotzooi!

Wat zou er volgens voetbalprof.com moeten gebeuren?

Schoon schip maken. De KNVB is op dit moment onbestuurbaar!

1. Stel één algemeen directeur aan die door mensen met verstand van voetbal wordt aangesteld. Eventueel door alle BVO’s en amateurclubs.

2.Laat de betaald voetbalclubs rond de tafel gaan zitten en laat die een directeur betaald voetbal uitkiezen. Niet alleen de top drie het hoge woord laten uitbrengen, maar alle BVO’s.

3. Laat alle amateurclubs bij elkaar zitten en laat ze een directeur Amateurvoetbal aanwijzen. Niet alleen de Tweede en Derde divisieclubs, maar ook die uit de 4e klasse van de KNVB.

4. Vervolgens bespreken de algemeen directeur, de directeur betaald voetbal en de directeur amateurvoetbal met elkaar wie de geschikte man is om bondscoach te worden.

5. Een nieuwe bondscoach wijst zelf zijn staf aan waar hij mee wil werken.

6. Als bondscoach werk je van toernooi naar toernooi. Mocht een eindronde niet gehaald worden dan lig je eruit. Niet draaien en piepen, gewoon spullen pakken en vertrekken.

7. Voor deze kwalificatiereeks stel je iemand aan die er nu al mee bezig is. Het is een simpel verhaal. De grote namen gaan op dit moment niet instappen. Die hebben bij voorbaat al verloren. Als je je niet kwalificeert voor het toernooi van 2018 dan heb je een smet op je CV. Wie wil dit? Daar komt bij dat je in een hoek zit waar de klappen vallen. Daar durft geen grote naam zich aan vast te pinnen. En terecht! Het toernooi van 2018 is mijlenver uit zicht.

8. Op dit moment is er één persoon met een grote naam die hier nu nog in wil stappen. Dat is Ruud Gullit. Het probleem met Gullit is echter dat de meeste Nederlanders hem niet als de ideale bondscoach zien. Het volgende probleem is dat Gullit naar alle waarschijnlijkheid alleen in wil stappen als hij na deze kwalificatie door mag gaan. En daar zit het pijnpunt. Voor nu acht ik hem zeker goed genoeg. Hij is een persoon die de boel een klein beetje op de rit kan krijgen. Maar  bij voetbalprof.com zijn wij van mening dat hij Oranje niet tot grote hoogte kan brengen. Dus voor deze kwalificatie JA, voor het vervolg, NEE. Dat moet je deze grootheid dus niet aan willen doen.

9. Neem Ron Jans als interim bondscoach t/m het eindtoernooi van 2018. Deze man heeft nog geen internationale status. Het is een goede trainer die om kan gaan met beperkt materiaal. Mocht hij zich niet kwalificeren met het Nederlands elftal dan zal hij niet afgebrand worden. Het toernooi is toch al bijna verdwenen. Hij is al bezig met activiteiten bij de KNVB. Hij heeft de tijd na dit seizoen. Het is een gentleman. Haalt hij het wel dan heeft hij gewonnen en kan hij helemaal nooit meer stuk in ons land. Een win/win situatie voor alle partijen.

10. Pas als de nieuwe kwalificatieronde begint en de directeuren op de plaats zitten wordt er gewerkt aan een nieuw plan voor het Nederlands elftal. Dan kan je de Koemannen en de Boer en de Cocu’s van onze voetbalwereld weer aan gaan spreken. Dan kan je ze de verantwoordelijkheid laten nemen. Dan kunnen zij op een schoon gepoetst schip in laten stappen en zich onderscheiden van anderen. Dan kan je gaan bouwen om van deze zeer trieste 32e plaats op de wereldranglijst af te komen. Dan kan je ons Oranje weer tot grote hoogte brengen. Dan kan je stappen gaan maken. Als alles op orde is….

 

Nu?? Nu moet die gifbeker helemaal leeg gedronken worden om te kunnen bouwen. Laat dat niet gebeuren door mensen met een grote status. KNVB, neem geen grote namen mee in jullie vrije val. Werk naar een echte toekomst waarbij het voetbal op één staat.

 

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!