WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Noordwijk door het oog van de naald na warrige arbitrale beslissingen tegen DOVO

Barry / Derde divisie zaterdag / 6 maanden geleden

De koploper uit de Derde Divisie zaterdag is vanmiddag door het oog van de naald gekropen en kon met drie punten op zak richting de Duinwetering. Bij de tegenstander, het Veenendaalse DOVO, is de kater onnoemelijk groot. Door twee lijkende arbitrale dwalingen bleef de ploeg van Gert Kruys met lege handen achter en daar was eigenlijk niemand met een rood hart het mee eens. 

DOVO begon prima aan de wedstrijd en zeker in de eerste 20 tot 25 minuten was het bijna Noordwijk onwaardig te noemen, vooral als je de eerste wedstrijden hebt gezien, wat de ploeg van Kees Zethof op de mat legde. DOVO was feller en attenter en Noordwijk slordig en tam. Dit werd na de wedstrijd bevestigd door de man die nog wel zijn niveau haalde, Thomas Reynears, van VV Noordwijk: “Wat er aan de hand was weet ik niet, maar we waren ongelooflijk slordig. Natuurlijk is DOVO een hele goede ploeg met veel kwaliteit maar wij waren gewoon niet attent genoeg. We verloren alle duels en DOVO profiteerde daarvan.”

Al na 4 minuten spelen was er dan ook de eerste mogelijkheid voor de rooien van Sportpark Panhuis. Roy Bakkenes kon een schotje lossen maar Rondeltap stond goed opgesteld. De tweede mogelijkheid waar meer mee gedaan had kunnen worden was voor Simon van Zeelst maar ook bij zijn te zachte schot stond Rondeltap in het midden van zijn doel en kon de inzet stoppen, zij het al met iets meer moeite. Weer twee minuten later, in minuut 14 van de wedstrijd was het Joshua Patrick die diep werd gestuurd, de bal met zijn hoofd controleerde en uit kon halen. Via de binnenkant van de bal verschalkte hij daarmee Rondeltap en zette de verdiende 1-0 op het bord. De Veenendaalers controleerden daarna de wedstrijd en er leek geen vuiltje aan de lucht. Noordwijk kwam wel iets beter in het spel, maar gevaarlijk konden zij niet worden. Tot daar net voor het half uur een vrije trap werd gegeven op een afstand van een meter of 20 voor de Noordwijkers. Thomas Reynears ging achter de bal staan en met volle overtuiging schoot hij de bal met links in de kruising. Een fantastische vrije trap waar Hagelstein enkel maar naar kon kijken, 1-1. Hagelstein is sinds vorige week de doelman van DOVO nadat Ubbergen door Kruys is gepasseerd wegens tegenvallende resultaten. Iets waar Ubbergen het in eerste instantie voor de wedstrijd van vorige week niet mee eens was, maar inmiddels heeft hij zich geschikt in zijn rol als reserve doelman en zal alles op alles zetten om zo snel mogelijk weer onder de lat te staan.

Na de gelijkmaker kwam Noordwijk nog iets beter in het spel. Er werden weer duels gewonnen en er werd weer vooruit gevoetbald. Geweldig was het allemaal nog zeker niet, maar het hele rommelige was eraf en dezelfde kleur shirtjes werden inmiddels weer gevonden. Zo was er in de 36e minuut een fraaie aanval van Noordwijk kant die ook direct werd afgestraft. Achefay stuurde Brayen Brocker weg op de linkerflank en stormde op tot de achterlijn. Denzel James trok vanaf de hoek van het 16 meter gebied naar de eerste paal waardoor er achter hem alle ruimte lag. Brocker zag daar Martijn le Congé opkomen, leverde een prima pass af en Le Congé ronde uitstekend af waardoor DOVO plots op achterstand stond, 1-2. Eigenlijk kwam deze tweede goal pas uit de eerste uitgespeelde kans.

Pal voor rust had Tjeerd Westdijk het nog erger kunnen maken voor de thuisploeg. Weer was het spelverdeler Reynears die met een uitstekende pass een medespeler vrij voor het doel zette. Westdijk kon alleen op Hagelstejn af maar de doelman bleef lang staan en kon redden op het schot van de aanvaller.

Na de thee, wat vanmiddag ook best ijsthee had kunnen en mogen zijn zo warm was het, kwam weer DOVO als de wat fellere ploeg uit de kleedkamer. Echter werden zowel de rooien als Noordwijk eigenlijk helemaal niet gevaarlijk. Er waren aan beide kanten wel een paar kleine plaagstootjes uitgedeeld door onder meer Joshua Patrick aan DOVO kant als Denzel James aan die van Noordwijk, maar met simpele reddingen konden beide doelmannen redding brengen. Tot een kwartier voor tijd plots de tweede van van de middag van Joshua Patrick achter Rondeltap lag waarmee de gelijkmaker op het bord stond, 2-2. Ook daarna gebeurde er weer even nauwelijks iets en het leek dan ook op een gelijkspel uit te lopen. Wel was er in minuut 76 langs de lijn wel het een en ander te aanschouwen. Westdijk werd door Zethof gewisseld voor Bosma en daar was de aanvaller zeker niet blij mee. Of hij teleurgesteld was in zijn eigen gespeelde wedstrijd of door de wissel op Zethof hebben wij hem helaas niet kunnen vragen, maar de frustratie droop er zowel voor als in de dag-out vanaf. Zijn shirt, beide schoenen en de scheenbeschermers werden hardhandig tegen de grond gegooid waarbij woorden vielen die in de kerk verboden zijn.

Toch zat het venijn in de staart van de wedstrijd en mede door het arbitrale trio liep deze wedstrijd uit op een debacle voor de thuisploeg. In de 88e minuut leek DOVO namelijk toch de overwinning binnen te slepen. In een beetje rommelige scrimmage kreeg Joshua Patrick de bal aangespeeld van Leon Toonen. De aanvaller van DOVO schoot de bal achter Rondeltap en heel panhuis vierde feest. De scheidsrechter liep naar de middenstip en de grensrechter deed hetzelfde. Pas na minimaal een halve minuut liep de scheidsrechter, dhr. Te Brake, naar de lijnrechter en na overleg keurde het duo het doelpunt toch nog af. Waarom de scheidsrechter het doelpunt afkeurde was voor velen de vraag en daarom heb ik hem na de wedstrijd om uitleg gevraagd. Luister hieronder de geluidsopname.

Of dit achteraf een juist beslissing is geweest wordt zonder meer ook betwijfeld. Wij hebben in vroeg stadium de beelden van de situatie kunnen onderscheppen en hierbij kunt uzelf oordelen. Klik op de link en zie de situatie.

7d95af2b-d0b0-4ca5-ba37-e84b48653fcb

Maar of deze middag nog niet zuur genoeg was voor DOVO werd het nog erger en kan je het zelfs bitter noemen.  In blessuretijd kreeg de ploeg van Gert Kruys namelijk nog meer te verduren. Eerst was er een hele aparte situatie wat andermaal de arbitrage aan te rekenen is. Een schot van Noordwijk ging over/naast, en niemand van DOVO raakte de bal en was ook maar enigszins in de buurt. Toch wees de grensrechter naar de cornervlag. Uit die hoekschop was het rommelig voor het goal en was het Nick van Staveren die optimaal profiteerde en de bal langs Hagelstein schoot. Feest aan Noordwijkzijde en groot ongeloof op zowel de tribunes als langs de lijn achter het hek. Grote frustraties waren er dan ook in woord en gebaar van de rooie supporters richting de mannen in het zwart. De gemoederen liepen hoog op en de stadionspeaker maande de eigen supporters dan ook tot rust. En of het nog niet erg genoeg was lag een minuut later ook de 2-4 er nog in door Denzel James.

Laten we het hierop houden…… Noordwijk had vandaag de wind mee. Reynears vertelde nog: “Het was ook zeker geen hoekschop waar de 2-3 uitkwam. Hoe hij die kon geven heb ik echt geen idee van. Maar goed, tegen Hoek werd een doelpunt van mij afgekeurd terwijl het gewoon een glaszuiver doelpunt was. Soms heb je het mee en soms tegen. Vandaag kwamen wij goed weg.”

Gert Kruys was na de wedstrijd woest. “Hoe kan hij die goal nou na een minuut afkeuren? Die grensrechter loopt ook naar de middenlijn! En daarna ook nog een corner weggeven voor niks waar die 2-3 uit komt. Schandalig en meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.”

Voetbalprof voelt vandaag met DOVO mee….

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!