Nieuws over Hoofdklasse A Zaterdag
/ 10 mrt 2018 / Hoofdklasse A Zaterdag

Noordwijk maatje te groot voor Ter Leede in kraker Hoofdklasse A

Koploper Noordwijk is vandaag een maatje te groot gebleken voor de nummer twee van de Hoofdklasse A zaterdag, Ter Leede. Op Sportpark Duinwetering won de ploeg van Kees Zethof verdiend met 2-0 van die van Henk Wisman.

Het duurde slechts 6 minuten voor de score werd geopend. Na een miscommunicatie in de verdediging van Ter Leede kwam Tjeerd Westdijk aan de bal die hem uitstekend over doelman Laszlo Sandor heen lobte en daarmee zijn 22e van het seizoen wist te maken. Nog voor het kwartier spelen was het Manuputty die oog in oog kwam te staan met Sandor na een prachtige steekpass. Echter was het de Ter Leede doelman die prima redding bracht. Ook na deze grote mogelijkheid om de score te verdubbelen was het Noordwijk dat gewoon de betere ploeg bleef en had Ter Leede weinig tot niets in te brengen. In de 22e minuut belande een boogbal van andermaal Manuputty via de onderkant van de lat net voor de lijn en stuiterde het veld weer in en in de 35e minuut was het andermaal Manuputty die het net voor de derde keer niet wist te vinden na een fraaie pass van Brayen Brocker. Deze inzet werd weer door doelman Sandor prima gekeerd. Pas een minuut voor het rustsignaal was er het eerste echte gevaar van Ter Leede kant toen Mike Boelee over de flank opkwam en een uitstekende voorzet precies op het hoofd van Van Otterloo legde. Helaas voor de geelrode equipe van Wisman stond Rondeltap op de goede plek om de bal simpel te kunnen vangen.

Ook na de rust bleef Noordwijk de betere ploeg met vooral een uitstekend spelende Thomas Reynaers, die dan ook terecht na 90 minuten spelen werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De kleine middenvelder bleef de gehele wedstrijd rustig aan de bal, strooide met passes en deed in verdedigend opzicht zijn werk ook ruim voldoende.

Het duurde slecht 2 minuten voor het eerste kansje voor Noordwijk weer een feit was maar de kopbal van Wendt belande in de handen van Sandor. 4 minuten later viel dan wel de verdiende 2-0. De man die de eerste helft drie mogelijkheden om zeep hielp gaf nu de perfecte assist. Vanaf rechts gaf Manuputty de bal laag voor, een medespeler stapte over de bal heen waardoor Emiel Wendt kon ontvangen en de bal simpel voor het inlopen had, 2-0.

Weer 5 minuten later was het andermaal de onderkant van de lat die een doelpunt in de weg stond. Ditmaal was het aanvoerder Martijn Le Congé die verwoestend uithaalde maar de bal stuiterde terug het veld in. Pas vanaf dit moment kwam Ter Leede iets beter in de wedstrijd en begonnen zij meer vrijuit te voetballen en kwamen er wat kleine mogelijkheden. Eerst was het de na dit seizoen naar FC Lisse vertrekkende Siali die na fraai draai en kapwerk tot een schot kon komen in de korte hoek. Echter was het de goed keepende Rondeltap die goed gepositioneerd stond en eenvoudig kon redden. 6 minuten later moest diezelfde Rondeltap gestrekt naar de hoek voor een uitstekend schot van Van Otterlo. Het laatste gevaar van de wedstrijd was ook van Ter Leede maar het schot van Marc de Kruijs belande op de bovenkant van de lat.

Een verdiende overwinning voor Noordwijk was hiermee een feit en door deze winst lijkt het, ondanks het nog vrij vroeg in het seizoen is, of dit Noordwijk het kampioenschap niet meer kan ontgaan. Met 9 punten voorsprong op de nummer twee Ter Leede en 10 op SteDoCo en nog slechts 9 wedstrijden te gaan mogen ze dit nooit meer weggeven.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws