Nieuws over 3e divisie zaterdag
/ 02 dec 2017 / 3e divisie zaterdag

ODIN'59 doet zichzelf tekort tegen Spijkenisse! Mijlpaal voor Barry van Dijk!

Odin’59 heeft vanmiddag de boot gemist om aansluiting te vinden bij de top van de middenmoot. Na een 1-0 voorsprong (Jurjen Dikker) , die al na 5 minuten op het bord stond, werden er in de tweede helft diverse 100% kansen om zeep geholpen om de score te verdubbelen. De wetten van het voetbal werd daarmee maar weer eens benadrukt, want met nog 10 minuten op de klok schoot Van Axeldongen Spijkenisse op gelijke hoogte, waarmee de equipe van Richard Plug twee dure punten verloor en Spijkenisse onder leiding van Peter Wubben, zeker op basis van de tweede helft, een punt mocht vieren. 

Het was gelijk de eerste kans van de wedstrijd die werd verzilverd. Barry van Dijk gooide uit naar Lars Boekel die over de rechterkant opstoomde en een fraaie crosspass afleverde op de borst van Nigel Hardenberg. Die legde keurig neer op Jurjen Dikker die zich daarop niet bedacht en verwoestend uithaalde en doelman Dyron Bijl het nakijken gaf. Vier minuten later was het bijna alweer gelijk. Een voorzet precies op maat voor van Mike van Dommelen die een strakke kopbal afleverde belande boven doelman Barry van Dijk op de lat.

Iets voor het half uur spelen was het weer Odin’59 dat gevaarlijk was. Een prima voorzet van Jeffrey Kleibroek belande pardoes voor de voeten van invaller Thom de Vries (gewisseld voor Jordy Tiktak, die na een kwartier aangaf niet verder te kunnen), maar zijn schot werd uitstekend gered door Bijl. Even daarna was er een misverstand tussen doelman van Dijk en verdediger en gelegenheidsspits Cremers waardoor er weer een mogelijkheid was voor Spijkenisse. Echter was het van Dijk die de fout kon herstellen en zijn doel schoon hield. Overigens had Barry van Dijk vandaag iets groots te vieren. De doelman speelde maar liefst zijn 380e wedstrijd in het shirt van Odin’59 waarmee hij Richard Klein, met alle respect, van de troon afstootte als speler met de meeste duels voor de Heemskerkers op zijn naam. Een mijlpaal en een groot compliment waard voor de ervaren doelman, die voorlopig nog niet aan stoppen denkt.

Zo’n tien minuten voor de thee, waar zo’n beetje elke toeschouwer wel aan toe was op het koude Sportpark Assumburg, nam Spijkenisse het heft in handen. De druk op de verdediging van Odin’59 nam toe en de groenwitten gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Toch viel die niet. Wel ging een angstaanjagend hard schot van Mike van Dommelen maar rakeling voorlangs het doel van de jubilares.

Tweede helft

Na de thee kreeg de wedstrijd een ander gezicht. Spijkenisse zocht en dreigde wel maar gevaarlijk werd het erg lang niet. Keer op keer mistte die laatste pass en telkens stond de verdediging van Odin’59 prima geposteerd waarna Odin’59 in de omschakeling wél levensgevaarlijk werd. Echter vergaten de Heemskerkers de trekker definitief over te halen. Eerst was het Thom de Vries die probeerde te passeren in plaats van te schieten, even daarna werd een voorzet van Nigel Hardenberg ternauwernood weggetikt door Etienne Mariana, en na 6 minuten in de tweede helft had doelman Bijl van Spijkenisse een prachtige reflex op een schot van weer Thom de Vries. Net voor het uur spelen was het weer Odin’59 dat een prima mogelijkheid kreeg maar de kopbal van Dikker werd van de lijn gehaald, en Odin’59 bleef gevaarlijk. In minuut 67 zette Lars Boekel voor, kopte Milo Cremers keurig terug maar ging het schot van Dikker over het vijandige doel en vijf minuten later was het weer De Vries die een schot voorlangs zag gaan na een fraaie actie waarmee hij zichzelf vrijspeelde. En dan gelden de wetten van het voetbal. Als men de kansen niet afmaakt, dan gebeurt het aan de andere kant. En zo geschiedde….

In de 80e minuut was er de eerste echte mogelijkheid voor Spijkenisse en die werd direct uitstekend afgerond. Serginio Van Axeldongen kreeg de bal op de rand van de zestien in zijn voeten, dribbelde erbinnen en schoot de bal fraai in de verre bovenhoek achter van Dijk. De laatste tien minuten en drie minuten blessuretijd waren weer voor Odin’59 en de spanning was voelbaar, maar gescoord werd er niet meer.

Na de wedstrijd bij de persconferentie vertelde Peter Wubben dat hij gelukkig was met een punt. “We kwamen om het gat te verkleinen en dat is niet gelukt. De eerste helft was ik teleurgesteld in de achterstand, maar gezien de tweede helft kan ik alleen maar blij zijn met dit punt. Wat we de tweede helft aan het doen waren weet ik niet, maar het was zeer slecht. Er was geen pressie en geen enkele pass was zuiver. Keer op keer lieten we Odin’59 succesvol omschakelen. Dat moet beter.”

Richard Plug zag twee punten verloren gaan. “De eerste helft was inderdaad een beetje gelukkig dat we met een voorsprong aan de thee gingen, daar moet ik collega Peter Wubben gelijk in geven, maar de tweede helft waren we gruwelijk gevaarlijk. Dan is het zuur dat je hier met slechts 1 puntje blijft. We hadden een gaatje kunnen slaan met de ploegen beneden ons en de aansluiting bij de bovenkant van de middenmoot kunnen creeren.”

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws