WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

ODIN’59 haalt Kelvin Oxfoort op bij FC Volendam

Barry / Amateurs / 1 jaar geleden

De TC van ODIN’59 heeft voor het komende seizoen zich andermaal defensief versterkt. De 19 jarige Kelvin Oxfoort is toegevoegd aan de toekomstige selectie van Anthony Correia. Het jonge talent uit Alkmaar komt over van FC Volendam en speelde eerder in de jeugdopleiding van AZ en FC Twente.

Kelvin Oxfoort begon zijn voetballoopbaan in de jeugd bij FC Koedijk en werd op 11 jarige leeftijd gescout door AZ, waar hij van JO12 tot JO17 speelde. In 2016 kwam er een eind aan zijn carrière bij AZ en maakte Oxfoort de overstap naar FC Twente waar hij in de JO19 speelde. Na het vorige seizoen besloot men in Enschede te stoppen met Jong Twente en lieten de Tukkers meerder spelers gaan onder wie Kelvin Oxfoort. Kelvin keerde na twee jaar in een gastgezin in Enschede te hebben gezeten, weer terug naar Noord-Holland waar hij een één jarig contract bij FC Volendam tekende. Hij kwam dit seizoen vanwege een hardnekkige blessure maar weinig in actie voor de wijdbroeken.  “Ik heb eigenlijk het hele jaar daar dit seizoen in de competitie nog niet kunnen voetballen helaas, één wedstrijd heb ik pasgeleden gespeeld.”

Ondertussen kwam ODIN’59, die volgend jaar een aantal spelers ziet vertrekken, in beeld bij de jonge Alkmaarder, “Ik was benaderd door Anthony die had mij gebeld en ik heb een heel leuk gesprek met hem gehad. Ik heb wel gezegd dat ik nog in afwachting was van hoe het bij Volendam ging en wat daar zou gebeuren”.

Kelvin Oxfoort kende ODIN’59 al, hij heeft er met de AZ jeugd gespeeld tijdens het Internationale Jeugd Toernooi. Ook speelde hij al eens tegen ODIN’59 in zijn FC Twente jaren.

Hoewel hij nog een optie op een tweede jaar bij Volendam in zijn contract had staan kreeg zijn profcarrière geen vervolg in Volendam  “Helaas was volgend jaar geen ruimte voor mij omdat ik nog te weinig heb kunnen laten zien. Dat is gewoon pech, gelukkig had ik deze mooie optie en daar ben ik hartstikke blij mee”.

“Op een gegeven moment had ik weer contact met Anthony gezocht met de vraag of ik een gesprek kon hebben en toen hebben we een gesprek gehad en ja uit het gesprek had ik een goed gevoel en heb ik de keuze gemaakt om naar ODIN toe te komen”

Kelvin ziet zijn rol bij ODIN’59 wel zitten. “ Ik ben een hele aanvallende back en ODIN is ook op zoek naar een aanvallende back, wat dat betreft denk ik dat ik die rol heel goed kan invullen. Voor de rest verdedigend sterk ook wel, het is niet dat ik alleen maar aanval, ik kan ook gewoon goed in de verdediging en ik denk dat wat ze van mij verwachten bij ODIN dat dat heel goed bij mij past als voetballer”.

Tekst Jaap van Aanholt, stadionspeaker en perschef ODIN’59

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!