Nieuws over 3e divisie zondag
/ 08 okt 2017 / 3e divisie zondag

OOK ADO'20 WINT VAN WESTLANDIA IN DE DERDE DIVISIE ZONDAG

Kopfoto: Grunholz instrueert v.d Knaap en Batist in de rust!

Het wil maar niet lukken met het equipe van Edwin Grunholz in de Derde Divisie zondag dit seizoen. Waar zij vorig seizoen tot een paar wedstrijden voor het einde vol in de race waren voor de titel staan zij nu met zeven wedstrijden gespeeld stijf onderaan met maar drie schamele puntjes. 

Ook vandaag werd weer duidelijk dat het mist aan een klein beetje geluk maar zeker ook aan de finesse dat zij vorig seizoen in overvloed hadden. Het compacte spel, het inspelen en diepgaan en als collectief een overwinning over de streep trekken zat er ook vandaag niet in tegen promovendus ADO’20 uit Heemskerk. Natuurlijk speelde het redelijk goede spel van de Heemskerkers daar vandaag ook een rol in maar het was andermaal Westlandia dat er niet voor 100% goed uitzag. Na de wedstrijd zei trainer Grunholz: “Nee natuurlijk moet het beter maar we hebben wel een paar personele problemen. We missen een goede speler die is vertrokken en we hebben te maken met een aantal blessures bij spelers die van cruciaal belang zijn in dit team. Er liepen vandaag een paar spelers in die, en dit zeg ik echt met alle respect, nog niet Derde divisie waardig zijn. Dat neemt niet weg dat we nu te weinig punten hebben en dat die wel snel gehaald moeten en kunnen worden hoor.”

De 1-0 voor ADO’20 viel al in de 9e minuut. Op de rechterkant van het strafschopgebied was het linkspoot Marvin Boom die een vrije trap in de muur schoot maar uit de rebound wel de verre hoek wist te vinden achter doelman Duijvesteijn. Dezelfde Duijvesteijn kwam pal voor rust verkeerd neer nadat hij de bal uit de lucht had geplukt, werd in de rust vervangen door Edgar Leerdam, en in de loop van de tweede helft met een ambulance afgevoerd met een kraag om zijn nek. Gestabiliseerd op de brancard werd hij vanuit de kleedkamers naar de ambulance gereden. Wij hopen uiteraard van harte dat het niets ernstigs is en dat hij snel weer op de velden te bewonderen zal zijn.

Na 16 minuten spelen had Jeroen Spruijt een fantastische lob in huis om voor de gelijkmaker te tekenen. Echter waren het de Heemskerkers die een minuut later alweer op voorsprong kwamen. Een schot van de ADO aanval belande op een defensieve hand waardoor arbiter Brito niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Donny Rijnink voelde zich de aangewezen persoon om het te proberen vanaf elf meter en faalde niet. Na de voorsprong probeerde Westlandia direct de gelijkmaker weer te forceren. Maar door de ruimte die daardoor ontstond was het ADO’20 die gevaarlijker kon worden. Onder meer een slecht uitgespeelde counter had al eerder de 3-1 kunnen betekenen. Toch kwam die 3-1 er wel toen Sead Mazreku een vrije trap van een meter of twintig afstand in de korte hoek schoot. Waar een ieder dacht dat Marvin Boom deze vrije trap zou gaan nemen omdat daar ook de 1-0 uit was voortgekomen, stapte hij nu over de bal heen en legde daarmee de muur in de luren en stond Duijvesteijn op het verkeerde been, waardoor de bal van Mazreku prima in de korte hoek tegen de touwen belande, 3-1. Met deze stand werd tevens de rust in gegaan. Ware het niet dat Westlandia nog een flinke kans had kunnen hebben op de aansluiting als Ramon Ripson de bal vier minuten voor het rustsignaal goed mee had kunnen krijgen. De dieptepass op hem was prima maar het schortte aan de aanname van Ripson om zichzelf alleen voor doelman van Kampen te zetten.

Na de thee was het spel open. Westlandia ging naarstig op zoek naar de aansluiting en ADO’20 loerde op de counter. Direct na het beginsignaal was het Patrick Batist met een prima vrije trap die rakelings naast ging, even later slalomde Meraj Allahdad door de Westlandia defensie maar zijn schot werd geblokt en na 51 minuten spelen was het weer Batist voor de Westlanders die zijn schot van afstand maar net langs het doel van Van Kampen zag vliegen. Diezelfde van Kampen moest nog een keer fraai redding brengen op een ander schot van afstand. Met nog een minuut of 25 op de klok schoof Grunholz Marko v.d Knaap naar voren en ging achterin één op één spelen. Daardoor kreeg ADO’20 weer veel meer ruimte maar profiteerde daar niet van. Westlandia daarentegen bleef drukken en een kwartier voor tijd was er de voor dat moment verdiende aansluitingstreffer. Echter was dit wel uit een dood spelmoment. Een schitterende vrije trap van zo’n meter of 20 afstand werd door Jesse van den Burg fraai binnen gekruld. De laatste minuten van de wedstrijd werd er door het elftal van Grunholz gevochten als tijgers om die gelijkmaker nog binnen te werken maar echt grote kansen waren er niet meer op te tekenen. Door de ruimte die er lag viel in de 91e minuut dan ook nog de genadeklap. De Waard schoot ADO’20 naar een 4-2 voorsprong en bezorgde de ploeg van Raymond Bronkhorst daarmee de eerste thuisoverwinning.

De 4-2 van De Waard in de slotseconden!

Barry Voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws