WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ook Vitesse denkt aan terugtrekken belofteteam uit de piramide

Barry / Tweede divisie / 2 maanden geleden

Volgens De Gelderlander wil na FC Groningen ook Vitesse zijn belofteteam uit de voetbalpiramide halen. Deze krant schrijft dat de Arnhemmers een ‘PEXIT’ aan het bestuderen zijn. 

De reden voor deze gedachten zijn dat de Jong elftallen zich teveel bezig moeten houden met de regels die de KNVB momenteel hanteert. Onder meer het maximum van twee jong elftallen per competitie en het niet kunnen promoveren naar de Keuken Kampioen Divisie zou Vitesse tegen de borst stuiten. Bijkomend probleem is de leeftijdsgrens die er aan spelers van de belofteteams wordt gehangen.

Momenteel staat jong Vitesse op een ‘veilige’ plaats in de Tweede Divisie, maar het blijft billen knijpen. Mocht Jong Volendam kampioen worden in de Derde Divisie zondag degraderen er, ongeacht de positie waar ze staan, twee jong teams uit de Tweede Divisie. Momenteel zouden Jong Almere City en Jong Sparta dus degraderen naar de Derde Divisie. Maar het verschil tussen de Rotterdammers en de Arnhemmers is slechts 6 punten met nog 5 wedstrijden voor de boeg.

Als je dan op een rij zet dat de leeftijd omlaag is gebracht, er een flink budget vrijgemaakt moet worden om een selectie op de been te brengen, en er worden zoveel beperkingen opgelegd vraagt de directie zich af of deze opzet nog wel zin heeft.

Veel amateurclubs zullen er overigens niet rouwig om zijn. De meeste besturen van Tweede,- en Derde divisionisten zijn het niet eens met belofteteams in de piramide. Echter hebben ook een aantal voorzitters gezegd dat zij het met de nieuwe regelingen inmiddels wel redelijk opgelost vinden en ook niet verder moeten zeuren.

Voor meer informatie, ga naar www.gelderlander.nl

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!