WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

OPROEP AAN 1,2 MILJOEN LEDEN DIE VALLEN ONDER DE KNVB

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

Ja ik weet het… Met deze oproep zal ik nooit en te nimmer alle 1,2 miljoen leden van de KNVB bereiken. En nee, de Eredivisieclubs zullen mij naar alle waarschijnlijkheid niet eens serieus nemen. Maar goed, aan de andere kant, wie moet je dan nog wel serieus nemen? De gerespecteerde journalisten die vanmorgen bij de persconferentie in Zeist waren werden ook allemaal niet serieus genomen. Ze zouden met het hoofd op één kussen liggen en er alleen maar op uit zijn om Hans van Breukelen en Jean Paul Decossaux met het hoofd op het hakblok te leggen. Zelf iets fout gedaan? Nee, ze zijn zeer professioneel omgegaan met de situatie en zijn tot de best beschikbare kandidaat gekomen.

Een schandalige vertoning was het deze morgen in Zeist. Vragen werden weggelachen (als een boer met kiespijn) en meerdere mensen werden als leugenaar weggezet. Een kandidaat bondscoach werd over gezegd dat ze er maar blij van waren dat hij het niet geworden was, omdat hij zo onbeschoft te werk ging en mensen mee liet luisteren in privégesprekken en journalisten hadden maar beter moeten luisteren. Psycholoog Hans van Breukelen was niets te verwijten. Die had niets toegezegd. Als een schoolmeester met een PowerPoint stond hij de pers te woord. De pers die als leerlingen van de basisschool werd uitgelegd hoe de aanstelling van kandidaat nummero uno Dick Advocaat tot stand was gekomen. Ja… Nee… hij was niet genoemd na het opstellen van het profiel. Hij heeft zelf gesolliciteerd, weliswaar via via, maar ja toen dachten ze van oke, er is niemand beschikbaar dus gaan we voor Dickie.

Zelf stappen deze heren niet op. Niemand kan ze ontslaan omdat er geen commissarissen meer boven zitten en de pers kan ze kapot schrijven en leugens die ze verteld hebben naar boven halen, maar het werkt niet. De heren Van Breukelen en Decossaux vinden dat zij in de omstandigheden waar ze in zitten prima werk leveren. Dat onze Koninklijke Nederlandse Voetbalbond niets te verwijten valt en dat het allemaal prima gaat.

Om deze reden zijn er ook mensen zwaar beschadigd (Guus Hiddink, Danny Blind) omdat dit van die uitermate prima keuzes waren. Dan hebben we nog de mensen die eerst wel aangesteld zijn, waar gesprekken mee zijn gevoerd en die met heel andere lezingen naar buiten komen dan de KNVB. (Ruud Gullit en Henk ten Cate) Dan hebben we nu een bondscoach die de vorige bondscoach in de kou heeft laten staan terwijl het net weer iets beter ging draaien. En toen de vorige bondscoach in de kou werd gezet, weliswaar had deze bondscoach al nooit aangesteld mogen worden, en werd ontslagen gaf de Technisch directeur niet thuis, want het was niet zijn taak om de pers te woord te staan over het ontslag. Nee, Hans mag ze alleen aanstellen. Oh ja, en de elftalbegeleider mag hij natuurlijk ontslaan. Jorritsma waren we even vergeten in de chaos. En nu, terwijl de persconferentie nog bezig was, kwam naar buiten dat Ron Jans voor hij goed en wel is begonnen alweer opstapt als werknemer van de KNVB. Hij zou de cursus coach betaald voetbal gaan leiden en vorm geven maar is daar op terug gekomen. Weer een gerespecteerd man die blijkbaar weet dat hij in een slangenkuil terecht is gekomen.

Dan is er nog het probleem wie nou de algemeen directeur is, was, wordt en wie er na het aankomende eindtoernooi de bondscoach moet worden, het programma ‘winnaars van morgen’ dat naar mening van vele grote spelers en trainers een farce is en hoge bobo’s van de KNVB die uitspraken doen wie er nou het beste kampioen van Nederland moet worden. Over het nieuwe systeem van het pupillenvoetbal zullen we nu maar is niet spreken. Nou ja, even dan… Hoe haal je het in je hoofd om kinderen twee tegen twee te laten spelen en geen competitie meer voor ze bij te houden. Als dat niet meer bestaat kunnen ze net zo goed in de speeltuin een balletje trappen. Geen scheidsrechter maar een spelbegeleider? Wat is voetbal? 7 tegen 7 in de jeugd op een half veld, 9 tegen 9 als ze iets ouder zijn en 11 tegen 11 als ze eraan toe zijn. S’ochtends in de auto naar je tegenstander rijden om ze te verslaan of tegen een vriendje op trainingen en wedstrijden tegenover elkaar staan? Geen competitie is geen vooruitgang!

En wat dacht u van het toevoegen van de beloftenteams in het amateurvoetbal? Ploegen die mee doen om spek en bonen maar wel de amateurclubs de nek om kunnen draaien. En waarom? Om misschien één of twee spelers uit zo’n beloftenelftal door te kunnen laten stromen naar het vlaggenschip om de rest weer terug de amateurwereld in te schoppen. Een amateurwereld die als het zo doorgaat terecht komt in de eerste klasse van de KNVB omdat de Tweede en Derde divisie en de Hoofdklassen bezet zijn door beloften teams. Een tweede elftal moet een tweede elftal blijven, dus die horen in een reserve klasse. Niet in de standaardklassen.

En het gaat maar door en gaat maar door!

Beste leden van de KNVB, beste clubs uit zowel de amateur als de profwereld…. Sta op en boycot de KNVB. We staan met zijn allen als zeer gerespecteerd voetballand ongelooflijk voor lul tegenover de rest van de wereld. De pers wordt belachelijk gemaakt door twee heren die totaal geen verstand hebben van het spel en vooruitgang. Een oud keeper die al jaren van slag is geweest over een opmerking die Johan Derksen maakte zou nu een olifantenhuid hebben volgens zich zelf. Is het alleen Hans van Breukelen aan te rekenen? Nee natuurlijk niet! De hele KNVB moet weg op de hoge posities en aangezien er nog maar twee zijn zullen zij het veld moeten ruimen om te starten met een nieuwe strategie. Een algemeen directeur die zegt dat hij van het Technische gedeelte geen verstand heeft. Dit kan toch niet? Sta op en laat de hele KNVB collectief aftreden. Het is triest dat het zover moet komen, maar u kunt niet anders. Kies als Eredivisie collectief een nieuwe Algemeen directeur. Kies als amateurcollectief een nieuwe directeur amateurvoetbal.

Dit moet stoppen! Echt… we raken op deze manier, ondanks de prestatie van Ajax, verder en verder in het slop.

Barry Voetbalprof.com

Like de Facebookpagina Voetbalprof en volg ons op Twitter @VoetbalprofCom

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!