WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DE ORANJELEEUWINNEN ZIJN EUROPEES KAMPIOEN!!!

Barry / Oranje / 3 jaar geleden

Het Nederlands vrouwenelftal is vanmiddag in Enschede Europees kampioen geworden. De dames versloegen in de finale de dames van Denemarken in een zinderende wedstrijd waarin de bal over een weer ging en waar veel ruimte werd weggegeven aan beide kanten. 

Helemaal vanzelfsprekend was het niet vanavond. De oranjeleeuwinnen keken na zes minuten al tegen een achterstand aan nadat Nadim vanaf elf meter aan mocht leggen na een overtreding van Kika Van Es en de Deense faalde niet. De oranjeleeuwinnen lieten de koppies niet hangen en binnen een paar minuten was het alweer gelijk. Een prachtige pass van Jackie Groenen op van der Sanden die met haar snelheid alles voorbij liep en goed het overzicht bewaarde om Vivianne Miedema in stelling te brengen die koeltjes afrondde.

Lieke Martens schoot Oranje voor de rust op 2-1. Met haar ‘slechte’ been passeerde zij de Deense doelvrouw vanaf de rand van het zestien meter gebied. Toch kwamen de Deense voor de thee weer naast het Nederlands elftal. De Harder werd vanaf eigen helft de diepte in gestuurd en kreeg alle ruimte om de bal in de hoek te schieten.

Na de rust was het Spitse die Oranje andermaal op voorsprong schoot. Uit een vrije trap van een meter of 18 afstand schoot zij de bal langs de muur en waar de keepster op het verkeerde been stond rolde de bal pardoes de andere hoek in. Het was spannend en het bleef spannend tot de 89e minuut. Vivianne Miedema besliste toen de wedstrijd door prima in te schieten en de dames van Oranje naar de eerste Europese titel in de historie te leiden.

Van harte gefeliciteerd dames!!

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!