WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Overzicht overige Tweede divisie wedstrijden, uitslagen en doelpuntenmakers!

Barry / Tweede divisie / 6 maanden geleden

Foto: geplaagde trainer Jack Honsbeek die met zijn VVSB de rode lantaarn draagt!

Het was weer zo’n dag in de Tweede Divisie waarop er geen pijl te trekken was was er zou gebeuren. Dit seizoen is het nog duidelijker dat echt iedereen van iedereen kan winnen. Het enige elftal uit de top 5, tot aan zaterdagmiddag 15.30 uur, dat wel met winst van het veld af liep was AFC dat hiermee dan ook gelijk weer de koppositie over heeft kunnen nemen van IJsselmeervogels. Zowel IJsselmeervogels als Rijnsburgse Boys, Katwijk en Spakenburg lieten punten liggen. De beloften van Sparta zijn opgeklommen naar plaats 3 en Koninklijke HFC blijft het uitstekend doen en klimt op naar plek 5. Hieronder de uitslagen en doelpuntenmakers. 

AFC – Excelsior Maassluis 4-1

Op basis van de eerste helft leek ook AFC zaterdagmiddag punten te gaan verspelen. Al in de 11e minuut kwam Excelsior Maassluis op voorsprong. Kruithof gaf een steekpass op Ewijk die vd Berg vond en koel bleef in de afronding, 0-1. Tussen het kwartier en het half uur spelen was het tweemaal Ignacio die met flinke mogelijkheden doelman van Leeuwen testte, maar deze laatste slaagde erin om Excelsior Maassluis op de been te houden. Daarna was het de ploeg van Dogan Corneille dat via Daan Bijl, Vincent vd Berg en andermaal Bijl de score had moeten verdubbelen maar de mogelijkheden niet verzilverden.

Na de rust was er een totaal ander wedstrijdbeeld en waren de Amsterdammers de ploeg die we al vanaf het begin van het seizoen zien. In minuut 54 mocht Tim Linthorst aanleggen voor een vrije trap en verschalkte de doelman in de korte hoek. Zes minuten later werd Ignacio diep gestuurd, hij passeerde de keeper en schoof binnen, 2-1. Ook de 3-1 kan op naam gezet worden van de spits van AFC. Met een kopbal bracht hij de Amsterdammers in veilige haven en zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Belarbi die een einde aan alle onzekerheid maakte. 4-1 voor AFC waarmee zij direct de koppositie weer overnamen van IJsselmeervogels dat op bezoek bij Jong Vitesse met 2-1 verloor.

Jong Vitesse – IJsselmeervogels 2-1

IJsselmeervogels heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden op bezoek bij de beloften van Vitesse. De Arnhemmers kwamen net voor het uur spelen op voorsprong door een intikker van Patrick Vroegh. Een minuut later werd het zelfs 2-0 door Buitink. In de 86e minuut maakte Buitenhuis nog wel de aansluitingstreffer voor de Rooien uit Spakenburg maar dat mocht niet meer baten.

Katwijk – Jong Sparta 1-1

De kampioen van vorig seizoen moest het op Sportpark de Krom doen met een puntje tegen Jong Sparta. Na voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden te hebben voor Arie de Vreugd, een oud-vrijwilliger van VV Katwijk die vorige week onverwacht overleed, werd er afgetrapt in Katwijk tegen een ploeg die dit seizoen nauwelijks in te schatten is, zoals eigenlijk geen enkele belofteteam dat is. Katwijk was de eerste helft de betere ploeg en wilde voetballen. Bij Sparta was daar geen sprake van. De beloften onder trainer Jeroen Rijsdijk waren niet naar Katwijk gekomen om mooi te voetballen maar voor het resultaat.

De ploeg van technisch directeur en interim-trainer Cees Bruinink liet zien dat zij wel voor de winst wilde gaan maar op onder meer flinke kansen van Mengerink en Hilterman was het telkens doelman Gomes die op fraaie wijze antwoord had. In de 72e minuut kwamen de oranjehemden dan toch via Mamedov op voorsprong toen hij de bal in het dak van het goal achter Gomes jaagde. Echter duurde de vreugde op de Krom maar 3 minuten. Gianni dos Santos bracht de Jongelingen van Sparta weer op gelijke hoogte. Pal voor tijd had aanvoerder Susan, die afgelopen week weer twee jaar bijtekende op de Krom, de winst op zijn schoen maar mikte over. Het bleef 1-1 in Katwijk.

Spakenburg – Koninklijke HFC 0-1

Gertjan Tamerus heeft tot nu toe uitstekend voor elkaar in Haarlem. Afgelopen seizoen speelde Tamerus nog ‘gewoon’ in het elftal van Verdonkschot, maar toen deze vertrok naar IJsselmeervogels heeft de Koninklijke lang getwijfeld of zij een externe trainer zouden halen of dat zij Tamerus als groentje de kans zouden geven. Dit laatste gebeurde en na het vertrek van Sterling en de Visser leek het een bijzonder moeilijk jaar te gaan worden voor de Koninklijken. Echter heeft Tamerus binnen zijn netwerk de juiste spelers binnen kunnen om op de juiste plek te zetten en doet het subliem. Nu was het de ploeg van John de Wolf die zij aan de zegekar bonden. Aan de blauwe zijde van de Westmaat was het Robin Eindhoven die in de 79e minuut het net wist te vinden.

Door de overwinning stijgt Koninklijke HFC naar een knappe 5e plaats op de ranglijst. Een plek die maar weinig mensen voor het seizoen verwachtte.

FC Lienden – Rijnsburgse Boys 3-1

Ook Rijnsburgse Boys wist zaterdagmiddag geen punten te behalen op bezoek in en tegen Lienden. De ploeg van Wilfried van Leeuwen kreeg wel de mogelijkheden maar wist ze niet te benutten. Versteeg opende met een halve omhaal in de 35e minuut de score voor Lienden, 1-0. Een stand waar tevens mee werd gerust. Na de rust had Parami direct de gelijkmaker op zijn schoen maar 1 op 1 met Schimmel bleek de Liendense doelman te sterk en hield zijn doel schoon. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Wiafe uit een snelle counter de voorsprong verdubbelde. In de 67e minuut maakte Intezar er ook nog 3-0 van waarna de wedstrijd wel gespeeld was. Dat Tillema er 7 minuten later nog wel 3-1 van maakte was enkel nog voor de statistieken.

Kozakken Boys – HHC Hardenberg 2-3

De opleving van Kozakken Boys in de slotfase van vorige week tegen VVSB waardoor de ploeg van Jasper de Muijnk de eerste 3 punter van het seizoen binnen hengelde heeft niet doorgewerkt in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.

Het was Benthem die in de 20e minuut voor de oranjehemden de score opende. Hij schoof geheel vrij binnen nadat Arends onder de bal doorging. Iets na het half uur spelen wees de arbiter naar de stip na een vermeende overtreding van Huijgevoort. Van der Leij nam de verantwoordelijkheid en schoot de penalty binnen, 0-2. Nog voor de rust deed Kozakken Boys iets terug. El Azzouti, die vorige weekend met 2 fraaie doelpunten van groot belang was scoorde na een scrimmage voor het doel van Schimmel de 1-2.

Na de rust waren het de Kozakken die in de beginfase  het gevaarlijkst werden. Echter wees de arbiter niet naar de stip op een voor Kozakken Boys vermeende overtreding op Stout, was het Rijsdijk die de bal prima met een voorzet in de 16 legde maar waar Eijma net te ver was gelopen en in de 54e minuut werd de gelijkmaker van Monteiro afgekeurd wegens buitenspel. Net na het uur spelen viel die gelijkmaker dan toch en weer was het Monteiro die kon juichen maar nu officieel, 2-2. Ook in minuut 84 werd er nog een doelpunt van Kozakken Boys afgekeurd en direct daarna was het HHC Hardenberg dat wel rechtmatig op voorsprong kwam. Rick Hemmnink was de gevierde man voor de favoriete club van 538 DJ Edwin Evers.

De Treffers – Scheveningen 4-1

De Treffers heeft in het eigen Groesbeek op het werkelijk schitterende complex een uitstekende ruime overwinning geboekt op SVV Scheveningen. Na een prima eerste helft stond de ploeg van Anton Janssen al met 3-0 voor door doelpunten van Sjoerd Ars (35e), Pim Balkestein (38e) en Coen Maertzdorf (40e). Tien minuten na rust deed Scheveningen iets terug maar in de blessuretijd schoot Boy vd Beek de Groesbeekers van afstand op 4-1 waarna de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd floot.

Jong Almere City – VVSB 3-2

Donkere wolken zijn zich langzaam samen aan het pakken boven de ploeg van Jack Honsbeek. De Noordwijkerhouters komen maar niet tot winnen en staan met slechts 2 schamele puntjes stijf onderaan in de Tweede Divisie. En toch liggen er al weken kansen voor de paarsgelen. Tegen AFC drie weken geleden stonden zij met 2-0 voor maar keerde de wedstrijd volledig en druipten zij af met 0 punten en vorige week stond Honsbeek in minuut 74 nog met 3-1 voor tegen Kozakken Boys waarna er na 90 minuten 3-4 op het bord stond.

Ook zaterdagmiddag tegen Jong Almere City was het weer het bekende verhaal. Na een klein half uur spelen kwamen de beloften op voorsprong door Stijn Meijer. Echter was het voor de rust nog Felicia die voor de gelijkmaker tekende, een stand waar tevens mee werd gerust. Op het uur spelen kwam de ploeg van Honsbeek op voorsprong toen Tommy Bekooij een voorzet van Martins binnen werkte. Toch ging het in de slotfase weer volkomen mis. Eerst was het Radinio Balker, overigens op zeer fraaie wijze, de gelijkmaker binnen schoot en 5 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Hadji Adoma die van dichtbij de winst binnen werkte voor de ploeg uit Almere.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!