WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Pascal Bosschaart verlaat IJsselmeervogels

Barry / Tweede divisie / 11 maanden geleden

Assistent trainer Pascal Bosschaart heeft donderdagavond de clubleiding laten weten dat hij IJsselmeervogels gaat verlaten. De reden ligt hem in het feit dat hij zijn werk voor de club uit Spakenburg niet kan combineren met zijn activiteiten voor KKD club SC Cambuur Leeuwarden.

Op de website reageert TD André van Diermen als volgt op het bericht: “Dat we Pascal ooit zouden gaan verliezen aan het profvoetbal was iets dat we al hadden ingecalculeerd. Gezien zijn staat van dienst als voetballer en het feit dat hij zijn tactisch vermogen ook als trainer weet over te brengen én zijn ambities konden we dit verwachten. Dat dit bericht zo vlak voor de start van de competitie komt is lastig maar niet onoverkomelijk. Al met al maakt de overstap ons vooral trots aangezien we en toekomstige toptrainer de eerste stappen hebben kunnen laten zetten in het trainersvak”.

Bosschaart, geboren Rotterdammer, kwam in de jeugd uit voor Feyenoord. Via FC Utrecht kwam hij daar ook onder contract te staan. De linksback/middenvelder speelde ook voor ADO Den Haag en het Australische Sydney FC. Curieus genoeg scoorde hij nooit in de eredivisie ondanks meer dan 350 wedstrijden. Bosschaart bouwde af bij IJsselmeervogels en Heinenoord FC, waar hij in 2016 zijn laatste wedstrijd speelde. Hij werd assistent trainer bij IJsselmeervogels als opvolger van Ed Otten en werkte daar onder Sandor v.d. Heide, Willem Leushuis en Ted Verdonkschot.

Club en trainer hebben afgesproken dat hij aanblijft als assistent tot er een opvolger is gevonden.

Bron: website IJsselmeervogels

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!