WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Penaltykiller Erick Jansema redt in Lisse 2 punten voor Harkemase Boys

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

In een boeiend gevecht om de punten tussen FC Lisse en Harkemase Boys redde doelman Erick Jansema de Friezen door in de 93e minuut een strafschop te stoppen. De doelman ging op tijd naar de bedreigde hoek en tikte de 11 meter trap van Rik Vermeulen uit de benedenhoek weg. Daarmee behield hij de nul en omdat Henny Bouius kort na rust wel scoorde voor de Boys gingen de punten mee naar het Noorden.

Aan goede wil en inzet geen gebrek bij FC Lisse, dat de openingswedstrijd vorige week met 1-0 verloor bij Hoek. De geel – blauwen zochten waar mogelijk de aanval maar haalden daaruit gaande de wedstrijd eigenlijk te weinig kansen. De eerste van de wedstrijd was er wel een voor Lisse, echter Jeffrey Klijbroek mikte de lob op het dak van het doel. De Friezen kregen enkele tellen later ook hun eerste kans toen Berwout Beimers een voorgeslingerde hoekschop het vijfmetergebied in kopte en daar aanvoerder Henny Bouius vond. Zijn kopbal werd door een snelle reflex van Erik Cummins echter niet in een doelpunt omgezet. Lisse had meer balbezit maar Harkemase Boys verdedigde compact en gaf niet veel weg. Eenmaal had het Friese team geluk toen Mo Adouch vanaf rechts kon aanleggen. Zijn schuiver raakte de buitenkant van de paal. Overigens wist de fysiek sterke verdediging de Lissenaren behoorlijk in bedwang te houden en was er daarbij een opvallende rol voor het talent Max de Jong, die al jagend de linkerflank op knappe wijze bestreek. Aanvallend kwam vooral Henny Bouius in stelling, maar vooralsnog kon Cummins zijn pogingen nog verijdelen.

De 0-0 stand werd maar heel kort in de tweede helft in stand gehouden. Iloba Achuna verzond na 20 tellen een lange bal naar Beimers, die meteen naar de vrije rechterkant draaide. Henny Bouius was al onderweg en werd met een voorzet op maat bediend. Hij miste niet bij de tweede paal.

Mede vanwege de 0-1 achterstand ging Lisse steeds meer drukken, maar het aantal kansen was niet groot. Lars Rauws zag zijn kopbal ruim naast gaan en Jaap Zwetsloot kwam een keer via rechts goed door, maar vond doelman Jansema op zijn weg. In deze fase zat het de thuisclub ook niet mee dat haar spits Tom Duyndam geblesseerd af moest haken. Er ontstonden aan beide zijden nog enkele kansen, o.m. nog een behoorlijke voor invaller Kevin Bakels namens de Harkieten, maar de 0-1 ging mee tot in de extra tijd. Daarin dreigde Willem Huizing alsnog de schlemiel van de Friezen te worden. Tijdens een duel recht voor het doel gingen zowel hij als de opgekomen Lisser verdediger David Verwey naar de grond. Huizing claimde zelf naar de grond te zijn gewerkt, scheids de Bruijn oordeelde dat het andersom was. En dus mocht Rik Vermeulen alsnog een punt redden voor FC Lisse. Doelman Johan Jansema kroonde zich echter tot held van de Boys door de strafschop uit zijn doel te ranselen.

Vragen aan Erik Jansema na afloop:

Erik, vorige week tegen VVOG stop je een strafschop, vandaag weer. Dat lijkt dan geen toeval of keepersgeluk meer.

“Nou ja, dat weet ik niet, maar het is wel mooi. Die van vorige week ging naar de andere kant. Dat zullen ze van Lisse wellicht ook hebben gezien. Daarom ging ik nu voor de andere hoek. Hij keek volgens mij ook niet wat ik ging doen.”

Maar jij wel naar hem klaarblijkelijk.

“Ja uiteindelijk wel”.

Jullie komen na de rust 1-0 voor. Daarna ging Lisse meer drukken maar heel veel haalde Lisse er niet echt uit. Dat lijkt mij goed verdedigen want je hebt niet heel veel lastig werk gehad.

“Dat klopt, en dat is een compliment aan de verdediging. We gaven weinig weg, waar dan wel het hele team aan heeft gewerkt. De bal viel ook steeds gunstig. Eigenlijk hadden we met onze kansen eigenlijk voor rust al moeten scoren.”

Uiteindelijk redt jij de zege en zijn jullie de competitie goed begonnen. En jou zelfvertrouwen kan voorlopig niet meer stuk toch ?

“Ja dat is wel zo. Maar vorig jaar wonnen we de eerste twee wedstrijden en ging het daarna ineens een periode slecht. Het is leuk maar meer nog niet.”

Maar het zal goed voor de teamspirit zijn ?

Daar moeten we het voor een deel ook van hebben. Wij kunnen best lekker voetballen maar moeten zeker willen winnen. Spirit en fysieke kwaliteiten, daar moeten wij het zeker ook van hebben. Dat is prima, want dat hoort allemaal ook bij voetbal”.

Berwout Beimer, spits van de Harkieten was ook in een uitstekend humeur na de wedstrijd.

Jullie vingen Lisse redelijk goed op maar Lisse was meer in de aanval. Dat was bewust ?

“We wilden rustig en compact voetballend tot goede uitvallen komen. We gaven weinig weg en Henny Bouius kwam steeds langs mij heen om ons in scoringspositie te brengen. Dat lukte een aantal keren maar Henny kon het niet afmaken voor rust.”

Toen begon de tweede helft en was het meteen wel raak.

“Ja ik kreeg de bal in de middencirkel van achteren vandaan. Ik liep naar de rechterkant en zag Henny al weer komen. Ik kon hem goed bedienen”.

Jullie kunnen dankzij jou positie als terug meevoetballende spits lekker varieren in jullie stijl. Soms via van Duinen en Slort over de flanken, maar net zo makkelijk door het midden met jou en Bouius.

“Dat klopt. Dat komt omdat ik makkelijk terug zak en Henny de power heeft om langs mij heen te komen. Dat is lastig voor verdedigers. Bovendien hebben wij bij standaard situaties natuurlijk de nodige lengte. En vandaag dan ook weer het geluk dat we een penaltykiller hebben”.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!