Nieuws over KNVB
/ 25 sep 2017 / KNVB

PENALTYSERIE FC LISSE TEGEN HOEK MOET OVER!!

Voetbal in de Bollenstreek meldt dat de penaltyserie tussen FC Lisse en Hoek over gedaan moet worden. Dit heeft de KNVB beslist. De strafschoppen zullen op woensdag 4 oktober opnieuw genomen worden om 21.00 uur op Sportpark Ter Specke in Lisse. 

De scheidsrechter van dienst liet de twee ploegen afgelopen week penalty’s nemen in het ABBA-systeem. Daarin mag de eerste ploeg één keer aanleggen vanaf elf meter, waarna de tweede ploeg daarna twee penalty’s mag nemen. In het bekerduel tussen Lisse en Hoek heeft de scheidsrechter dit systeem volgehouden totdat beide elftallen vijf keer hadden geschoten vanaf de stip en op gelijke hoogte stonden. Daarna is besloten om één om één verder te gaan. In die serie mistte Hoek de eerste strafschop waarna Lisse wel scoorde en de volgende ronde leek te bereiken.

Achteraf maakte Hoek officieel bezwaar tegen deze gang van zaken en de KNVB heeft de zaak voorgelegd aan diverse instanties en Hoek heeft met de argumentatie nu gelijk gekregen. FC Lisse kan nog wel bezwaar indienen. De club wacht de officiële schriftelijke onderbouwing van de bond af en zal dan kijken of zij juridische maatregelen zullen treffen.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws