WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

EEN PERSOONLIJK HOOGTEPUNT EN HET DIEPTEPUNT VOOR HET NEDERLANDS VOETBAL

Barry / KNVB / 3 jaar geleden

Als voetbalprof.com heb ik de afgelopen week een hoogtepunt mogen bereiken. Natuurlijk is het pas vier maanden dat ik online ben en pas vier maanden dat ik me intensief begeef in de wereld van het voetbal, maar tot nu toe is het interview met Ralph Hovestad, verdediger bij IJsselmeervogels, mijn hoogtepunt geweest. Als een echte journalist met een speler afpreken en onder het genot van een drankje over en weer verhalen vertellen, mijn vragen kunnen stellen en er mooie antwoorden op krijgen. Erachter komen dat ook Ralph het erg leuk vond en er dan verschrikkelijk veel positieve reacties op krijgen. Dit is waarvoor ik begonnen ben met deze website. Dit is waar ik het voor doe. En natuurlijk om de lezers te plezieren. En dat is gelukt kan ik u vertellen. Uit heel het land is het interview bijzonder vaak gelezen en dat doet me goed. Natuurlijk zijn er mensen die nog wat te klagen hebben over de spelfouten die erin stonden en die ook hier ongetwijfeld weer instaan, maar daar heb ik in eerdere artikelen genoeg over aangegeven.

Wie niet van een lang verhaal houdt moet hier al weg drukken….. Ik spuug mijn gal namelijk en dat duurt bij mij wel even!

Dieptepunt: Het Nederlands elftal

Als voetbalfanaat heb ik gisteravond mijn dieptepunt bereikt. En niet alleen ik… Het hart van voetbalminnend Nederland bloed na gisteravond. En terecht!! Het lijkt erop dat het Nederlands elftal ook volgend jaar zomer niet mee zal doen met een eindtoernooi. En de mensen die de website al een tijdje volgen en mij kennen weten dat ik ook mijn mening niet onder stoelen of banken schuif. En dat ga ik hierbij dan ook niet doen. Gelukkig sta ik hier niet alleen in want heel Nederland vindt het afgrijselijk wat er gisteravond is gebeurt alleen ik wil hier niet alleen bondscoach Danny Blind de schuld van geven. Ik leg de schuld bij de KNVB. En ik weet dat er van de KNVB ook mensen met mij meelezen dus ik hoop dat ze achterover van hun stoel vallen van wat er zo gaat komen. Want zij, zij zijn hier verantwoordelijk voor!

Geachte directie KNVB,

bedankt!

Bedankt voor de afgelopen jaren die jullie met jullie bestuur naar de klote hebben geholpen voor iedereen die van voetbal houd. Bedankt dat je met jullie ongelooflijk misplaatste arrogantie zorgen dat er ook volgend jaar weer geen oranjemarsen plaats zullen vinden. De wanprestatie die de oranjewelpjes gisteravond hebben neergezet schrijf ik op uw conto. Het is uw schuld dat wij voor de tweede keer op rij niet bij een eindtoernooi zijn. Als eerst heeft u twee jaar geleden de absoluut foute keus gemaakt om Ronald Koeman te passeren en Guus Hiddink aan te stellen als bondscoach. Dat werd door vele al gezegd en erkend, maar u zette toch door. Ik was het ook absoluut niet eens met deze keuze. Alleen was het bij mij om een geheel andere reden dan de meeste anderen. En dat zal ik u uitleggen…

Beste KNVB, ik hou van mijn land. Op clubniveau spelen er naar mijn mening hele andere dingen mee. Alhoewel, ik heb een favoriete club in Nederland maar als er een buitenlandse club speelt tegen een Nederlandse club dat niet mijn favoriete club is en mijn niet favoriete club wint van die buitenlandse club dan juich ik voor de Nederlandse, want dat is nou eenmaal omdat ik van mijn land hou. Maar ik kan nog begrijpen dat een Feyenoorder juicht als zij zien dat Ajax verliest van Manchester United omdat dat aartsrivalen zijn. Dat er in het clubvoetbal grote transfers worden bereikt en dat een trainer  of speler juicht voor zijn werkgever in het buitenland terwijl hij tegen een Nederlandse ploeg speelt kan ik ook echt wel inkomen. Terecht, want dat is het clubvoetbal.

Wat ik wel verschrikkelijk vind is dat er mensen zijn die juichen als Nederland verliest in een EK of WK kwalificatie of op het eindtoernooi ervan. Als je Nederlander bent dan hoor je achter je land te staan. Dan zijn de 23 spelers die meedoen op het eindtoernooi voor een paar weken jouw broer of kinderen. Die jongens die in het Oranje spelen zijn onze jongens en daar kan niks of niemand tegen op! En hier is het naar mijn mening al fout gegaan bij de aanstelling van Guus Hiddink in 2014 na het fantastisch WK waarbij we brons hebben gehaald. Hoe in hemelsnaam kan je iemand aanstellen die meer denkt aan geld en persoonlijk succes dan aan onze jongens en ons land? Hoe kom ik hierbij zal u zeggen… Nou dat zal ik u vertellen. Ik heb Guus Hiddink altijd een ongelooflijk leuke en fijne man gevonden. Ik had en heb hem zeer hoog zitten als trainer. Maar sinds het EK van 2008 ben ik zo klaar met die man. Weet u het nog? De wedstrijd Nederland – Rusland? Toen Hiddink juichend met gebalde vuist en een onderwaartse zwaai met de arm extreem juichte toen Rusland scoorde tegen zijn eigen land Nederland waardoor wij uitgeschakeld werden? Toen beste KNVB wist je al dat je deze man nooit en te nimmer meer voor het Nederlands elftal moest gaan zetten. Guus heeft geen band met Nederland. Guus heeft alleen een band met zichzelf en zijn portemonnee. Guus verraad zijn eigen moeder nog voor een paar Russische knaken. En wie het hier niet mee eens is moet de beelden maar is bekijken. Op YouTube is het beeld van de juichende Hiddink niet meer beschikbaar, maar bij mij zijn ze in mijn geheugen geprent. Een ongelooflijk vieze smerige tegenvaller van een man die ik hoog had zitten. Deze man was dus compleet ongeschikt als nieuwe bondscoach in 2014 en ik begrijp niet hoe u daar overheen hebt kunnen kijken. Dan kan je eigenlijk al zien dat jullie voetbal als zaken zien en niet als emotie.

Dan stellen jullie hem aan en gaat het compleet mis. Een arme oude zielige man laten jullie in zijn sop gaar koken en jullie vinden het allemaal wel best. Een paar wedstrijden voor het echt gebeurt is ontslaan jullie die knakenpoetser en stellen jullie als vervanger de volgende foute keus aan. Danny Blind. Een goede assistent. Een man die opdrachten moet krijgen en ze gewoon uit moet voeren. Niet zelf de lijnen uit moet zetten want dat heeft hij nog niet zo vaak gedaan. En toen hij het wel gedaan heeft, heeft hij gefaald. Echt gefaald! Bij Ajax was het geen succes, dus waarom zou het bij ONS Nederlands elftal wel goed gaan dan? Daar komt bij dat hij in de tijd van die man die juichend het veld opsprong toen hij bondscoach van Rusland was, assisteerde in zijn tijd dat wij ons niet kwalificeerde voor het toernooi van 2016. Hij was bijna net zo verantwoordelijk voor de puinhoop die het EK van 2016 niet redde toch?  Maar nee, gewoon de nieuwe bondscoach maken. Een bondscoach die nog nooit iets gepresteerd heeft. Nou, daar gaan we! Heel Nederland was er tegen maar u, de KNVB drukt gewoon door. Niets democratisch, niks luisteren naar het volk, gewoon aannemen. Hier kan je zien dat de KNVB dus niet meedenkt met voetbalminnend Nederland maar gewoonweg politiek bedrijft. En we hoeven over de Nederlandse politiek weinig tot niets te zeggen… Dat is allemaal een grote leugen. Dus bij u ook beste KNVB!

En nu beste KNVB? Nu zitten we weer in hetzelfde schuitje! Een totale wanvertoning! Met 2-0 verliezen van Bulgarije. En nu moet u niet de schuld gaan geven aan kwaliteit dat er gemist word he… Natuurlijk missen wij een paar grote spelers. Natuurlijk hebben we niet meer de spelers en daarmee de kwaliteiten van 2010. Maar kom op? Bulgarije??? Met Robben, Depay, Sneijder, Klaassen en Karsdorp had je als bondscoach gewoon de boel op scherp kunnen en moeten zetten en moeten winnen van de Bulgaren. Het is een wanvertoning en daar is Blind verantwoordelijk voor. En die verantwoording kan Blind helemaal niet dragen en daar waarschuwt voetballend Nederland al voor sinds hij is aangesteld. Jullie zijn doof en Blind voor mensen die er verstand van hebben want jullie denken alles te weten. Jullie willen op je borst kunnen slaan als het goed gaat. Jullie willen de uitvinders zijn van een nieuw soort voetbal maar jullie falen compleet. Mensen als de grote Cruijff, de Wim Jansens en de van Hanegems negeren jullie. Mensen die echt verstand van voetbal hebben en hun mening geven luisteren jullie niet naar en jullie gaan naar mensen uit het zakenleven luisteren. De mannen met stropdassen die elkaar aardig vinden worden naar voren geschoven. Jullie maken plannen op papier die het Nederlandse voetbal totaal kapot maken. Het plan dat jullie opstellen zoals de winnaars van morgen word een totale miskleun waardoor we over 20 jaar helemaal in de ellende zitten. Jullie zijn met jullie BOBO koppen het voetbal kapot aan het maken. De amateurclubs worden de nek afgesneden uit winstoogmerk. De kleine clubs worden verplicht om anders te gaan voetballen met de jeugd. Kunstgrasvelden worden er door heel Nederland aangelegd om zogenaamd meer en beter te gaan spelen. Maar nee, daar gaat het jullie niet om! Het gaat om winst! Om een competitie zo snel mogelijk af te ronden om weer aan de volgende te kunnen beginnen. Niet om beter te worden en aansluiting bij de Europese top te vinden, want dat kan helemaal niet. Hoe kan je beter gaan spelen als je de enige in Europa bent die op kunstgras speelt? Hoe kan je kinderen twee tegen twee laten spelen zonder scheidsrechter in onderlinge wedstrijdjes terwijl er over de hele wereld competities worden gespeeld en er een winnaarsmentaliteit word gekweekt? Jullie zijn naar mijn mening helemaal gek geworden!

Jullie falen en falen, en jullie blijven allemaal zitten! De vorige directeur van de KNVB stapt op een gegeven moment op en zijn assistent word de nieuwe terwijl er al jaren gefaald word. Hoe haal je het in je hoofd? Dan blijft toch hetzelfde beleid gehandhaafd? Dat weten jullie want jullie zitten met jullie stropdasjes elke week onderling te gniffelen en jullie bankrekening te vergelijken. Jullie hebben het Nederlands voetbal een strop omgedaan en die is gisteravond weer een stuk strakker getrokken. Kom op KNVB, stap op en laat het over aan de echte mensen. Mensen die wel van het spel houden en die Nederland graag weer op een hoger niveau zien. En hier heb ik Hans van Breukelen buiten gehouden. Want deze stap is helemaal met geen pen te beschrijven. Ook die moet gewoon opstappen en zijn herinnering van het EK 1988 meenemen en lekker de PR van PSV gaan doen.

Beste KNVB, stop met deze onzin en help het Nederlands voetbal naar boven en draai het niet nog verder de nek om! Jullie zijn in Zeist stuk voor stuk totaal ongeschikt! Zowel op prof als op amateurbasis! Stap op en zet de goede voetbalmensen op de juiste plaats en ga bouwen. Dit moet echt stoppen! Denk na…

En als mensen nu gaan vragen “Maar Barry, wie ben jij dan wel niet?” Nou gewoon, een van de 17 miljoen bondscoaches die gigantisch veel van voetbal houd!

Barry, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!