WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VAN PRAAG HERKOZEN VOOR HOOFDBESTUUR UEFA

Barry / KNVB / 3 jaar geleden

Michael van Praag blijft deel uitmaken van het hoofdbestuur van de UEFA, zo is vandaag bepaald in een stemming te Helsinki tijdens het 41e congres van de Europese voetbalunie.

Van Praag was aftredend, maar kreeg het vertrouwen van een meerderheid (36 stemmen) van de 55 aangesloten voetbalbonden voor een volgende periode van vier jaar. Er waren acht van de in totaal zestien plaatsen beschikbaar in het exco. Voor de acht vrijkomende plaatsen hadden zich elf kandidaten aangemeld. Zo staat beschreven op de officiële website van de KNVB.

Van Praag zelf zei onmiddellijk na de herverkiezing: “Ik ben hier blij mee natuurlijk. Maar ik ben niet verrast. Ik rekende op voldoende steun om mijn werk hier voort te zetten. Ik ben op de eerste plaats blij voor het voetbal, ook voor het Nederlandse voetbal. Onze stem moet op het hoogste niveau gehoord blijven in Europa. Niet alleen maar voor onze eigen belangen op te komen, maar ook voor het belang van het internationale voetbal. We willen mee blijven doen, zowel voetballend als besturend.”

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!