WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Quick Boys blaft tegen Kozakken Boys, maar bijt niet.

Barry / Tweede divisie / 11 maanden geleden

In een wedstrijd waarin de kansen best redelijk verdeeld waren pakten de Boys uit Katwijk weliswaar meer het initiatief maar de Boys uit Werkendam de punten. Dat was ook terecht omdat de thuisclub te weinig grote kansen peurde uit het door Kozakken Boys toegestane veldoverwicht. En toen de Werkendammers naar 0-2 waren uitgelopen was er ook niet het gevoel dat de thuisclub het alsnog recht zou gaan trekken. Dat gebeurde ook niet, Kozakken Boys speelde de wedstrijd rustig uit.

Waar Quick Boys in een klassieke 4-3-3 opereerde speelden de gasten in 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Van Nuland vlak voor de verdedigers en Ouja steeds voorin opduikend tussen Conraad en Tejan, die dus terugkeerde op het oude nest.

De eerste kansjes waren voor Quick Boys. Martin van Eeuwijk schoof vanaf de rechterkant na tien minuten de eerste mogelijkheid voorlangs. Aan de andere kant misten de Brabanders twee kansen in een aanval toen Conraad op v.d. Helm stuitte en Tejan in tweede termijn de buitenkant van de paal raakte. Halverwege de eerste helft was er een vreemd moment in de wedstrijd toen van Eeuwijk een volkomen mislukte poging leek te ondernemen. De zwabberende bal viel echter tot schrik van de bezoekers op de lat en had net zo makkelijkdus een voorsprong voor Quick Boys kunnen betekenen. Na ruim een half uur was het aan de overkant van het veld wel raak. Een strakke lage voorzet van Kai Tejan werd binnengetikt door Tyrone Conraad. Voor de pauze deed zich nog één kans voor en wel toen Tommy Bekooy op links goed doorging langs Keukens, ook de uitgelopen doelman Arends nog kon passeren maar ondertussen zo beroerd kwam te staan dat afronden niet meer lukte.

Direct na de pauze maakte Royston Drenthe zijn opwachting bij Kozakken Boys. Hij nam links achterin de positie over van Mats van Huygevoort. Het derde kwart van de wedstrijd was de periode waarin Quick Boys de gelijkmaker had moeten scoren. Het kreeg mogelijkheden via Gomez Nieto (naast geschoten), van Eeuwijk ( schot gestopt door Arends) en Kaars (kopbal over en schot met de voet gestopt door Arends). Daartegenover kreeg Kozakken Boys via Conraad en van Nuland ook mogelijkheden voor Kai Tejan op links weg werd gestuurd en de 0-2 in de verre hoek deponeerde. Een minuut later had het ook 0-3 kunnen worden toen Conraad alle vrijheid genoot maar de pass van Tejan net niet voldoende op maat was. Quick Boys mocht in de resterende tijd de bal hebben, kreeg ook nog wat mogelijkheden op de aansluitingstreffer maar ondanks pogingen van o.m. de Kruys en Bekooy kwam die er niet. En terecht, want de Katwijkers hadden onvoldoende afgedwongen tegen het team vanRick Adjei.

Morgen: de commentaren van Royston Drenthe, Sven van Ingen en Martin van Eeuwijk op deze wedstrijd.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!